maanantai 11. toukokuuta 2015

Nälkäisiä lapsia ja jääkaappipastaa lohestaMentiin isännän kanssa kauppaan suoraan töistä tullessa. Perään soitettiin. Sitten soitettiin toisen kerran ja kysyttiin, milloin oikein palaamme. Oli kuulemma nälkä.

Onneksi kotiin palattua oli ruoka pöydässä yhtä nopeasti kuin pasta kypsyi. Eikä tekeminen vaatinut kovin vaativia kommervenkkejä, jotka eivät olisi onnistuneetkaan kolmen muksun pyöriessä ympärillä. Pöytä katettiin ennätysvauhtia ja kerrankin kaikki olivat pöydän vieressä ensimmäisellä kutsulla. Pitänee tehdä "myöhäistetty" päivällinen muinakin iltoina.


Jääkaappipasta lohesta 

Vesi kiehumaan ja pasta kypsymään suolattuun veteen paketin ohjeen mukaiseksi ajaksi.

Jääkaapista eilistä uunilohta iso pala pannulle pieneen öljytilkkaan.  Kuumennetaan miedolla lämmöllä ja pilkotaan lohipala pieneksi puulastalla. Jos haluaa, voi joukkoon pilkkoa sipulia, mutta meillä mentiin tänään mummin pihalta eilen poimitulla ruohosipulilla. Se oli jo tosi korkeaa! Monivuotiset yrtit pihalla ovat huippujuttu.

Mutta siis, saimme lohen pannulle ja se on jo kuumaa. Sekaan truutataan kunnon punainen ketsuppipläjäys, sekaan kaadetaan saman verran ketjap manisia ja vielä vähän kermaa, että seos muuttuu kastikkeeksi. Sekoitetaan tasaiseksi.

Valutetaan pasta (ota kupillinen keitinvettä kastiketta varten) ja sekoitetaan lohen kanssa. Ohennetaan keitinvedellä tarvittaessa. Maistetaan ja lisätään suolaa ja pippuria, jos siltä maistuu. Pilkotaan joukkoon nippu ruohosipulia.

Kannetaan pöytään ja kauhotaan lautasille. Raastetaan päälle vielä parmesaania ja annetaan mennä suun suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!