tiistai 26. toukokuuta 2015

Döner Harju eli lounas Kalliossa - ole ajoissa, jos haluat istua

Döner Harju 
perjantailounas 

Tässä jokin aika sitten poikkesimme töistä lounaalla testaamassa Kallion helmen eli Döner Harjun kebabeineen. Kyseitä paikkaa on hehkutettu kaupungin parhaaksi, joten odotukset olivat korkealla.

Meillä oli nälkä aikaiseen. Juuri ennen yhtätoista pysähdyimme ovelle vähän hämmentyneinä. Olihan paikka auki? Onneksi ovi oli kutsuvasti auki ja ikkunalla istui pari asiakasta, joten astuimme sisään mekin. Ajoissa oleminen osoittautui hyväksi vedoksi. Olimme juuri saaneet annoksemme, kun sisään pelmahti kerralla sisään sellainen määrä porukkaa, että tuolit taisivat loppua kesken samantien. Joku muukin oli kuullut paikasta.

Kovin montaa tuolia Döner Harjun piskuisessa salissa ei olekaan, joten paikka täyttyy nopeasti. Sopii toivoa ihmisten käyvän lounaalla tasaisesti puolenpäivän molemmin puolin, jotta liikevaihtoa riittää puoli kahdentoista jälkeenkin. Tosin kebab käy iltaruoaksikin...

Ruoka oli odotusten mukaisesti hyvää. Alun kesäkurpitsakeitto oli ihanan pehmeän makuista ja tuntuista, mikä kertoo taidosta. Kesäkurpitsasta kun saa helposti keitossa sellaisen pikkuisen kitkeryyden esiin. Itse kebabissa riitti syötävää isompaankin nälkään. Itse asiassa annos oli niin suuri, että seuralaisella jäi puolet syömättä. Ruoassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, chilikana oli maukasta, jugurttiraita raikasta ja kaalisalaatti piristävää. Leipäkin oli todelle hyvää. Ainoa pieni urputuksen aihe meidän pöydässämme oli eri ainesten välinen suhde määrissä. Ainakin minä olisin kaivannut vähän enemmän lisukkeita ja vähän vähempikin kana olisi riittänyt. Makuasia, tiedän.

Paikan yksinkertainen sisustus ja emalilautaset (ja -mukit) kertoivat nekin mutkattoman rennosta ravintolasta. Palvelu oli ystävällistä, nopeaa ja tunnelma oli leppoisa. Kaikki tuntuivat olevan hyvällä tuulella enkä ainakaan minä sattunut kuulemaan valitusta ruuhkasta. Tosin me häivyimme pahimman paineen alta takaisin toimistolle ja joimme kahvimmekin vasta siellä.

Tätä kirjoittaessanikin voin tuntea kanan chilisen maun suussani, mikä kertoo hyvästä annoksesta. En silti ihan ymmärrä paikan saamaa suurta hypetystä, mutta en toisaalta kyllä ole pääkaupungin kebabravintoloita pahemmin testaillutkaan. Maukasta ruokaa, ilman sen kummempia hörhellyksiä. Ehkä salaisuus onkin juuri siinä.

Visiitti Döner Harjuun on hyvinkin pienen vaivan arvoinen, kunhan muistaa olla lounaalla ajoissa saadakseen tuolin takamuksensa alle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!