maanantai 18. toukokuuta 2015

KYSELY : Kesägrillausta - Mitäs laitettaisiin ritilälle ?

Se on kuulkaas semmoinen juttu, että tulee kesä ja grillaus. Sesonki aloitettiin jo proosallisesti makkaroilla ja kokonaisella kalalla.

Sitten löysin hyllyistäni vielä yhden keittokirjan, jota en olekaan pieneen aikaan tullut selanneeksi. Pelkkää grillausta koko kirja.

Sieltä löytyi kaikenlaisia kivoja reseptejä ja, koska kyseessä on ranskalaisen chefin tekemä kirja, joukossa on sellaisia suomalaiseen grillaukseen vähän ehkä tuntemattomampia juttuja. Vaan nyt iski tenkkapoo. Minä en osaakaan valita ensimmäiseksi kokeiltavaa reseptiä.

Saisinko apua? Valitkaa siis tuolta sivupalkin kyselystä suosikkinne. Aikaa on toukokuun loppuun ja sitten kesäkuun alkupuolella pistetään eniten ääniä saanut kokeiluun ja kerrotaan, miten kävi. Tällä aikataululla ehtinen etsimään aineksien hankintapaikatkin valmiiksi.

MITÄ SIIS PISTÄISIT TYHJÄLLE RITILÄLLE?


KIRJA: Stéphane Reynaud - Barbeque & Plancha

Tässä vielä lukemisen jälkeen valikoituneet ehdokkaat

(1) Ankan rintafilerulla sienillä ja kesäkurpitsalla valikoitui mukaan esitystavan vuoksi... jännän näköisiä kiekkoja

(2) Merikrotti-paisti  eli pekoniin käärittyä merikrottia. Perinteistä, mutta varmasti hyvää. Jos löytää merikrottia - aina välillä sitä onneksi kalatiskillä tarjotaan.

(3) Mustekalaa grillattuna. Tätä en ole kokeillut vielä koskaan. Lisukkeilla varmasti vielä normaaliakin suurempi rooli

(4) Hunajapossuvartaat ovat taas vähän perinteisempää linjaa, mutta varmasti herkullisia. Mukana näytti olevan possun kaverina ainakin kesäkurpitsaa.

Klikkaa siis sivupalkista suosikkisi. Mitä haluaisit itse kokeilla?


8 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!