torstai 28. toukokuuta 2015

Jätskit Tötteröllä


Citykäytävässä avautui toukokuussa Foodlabin jäätelöbaari Tötterö. Siellä voi käydä vinkkaamassa omia yhdistelmiä kokeiltavaksi tai maistaa jotain jo valmiiksi "outoa". Pakkohan tuota oli kokeilla.

First some serious shopping... eli kesäkengät oli löydettävä ja mukaan lähti 3 paria. Rankkaa hommaa, mutta kesä on pelastettu! Sitten olikin aika kiertää kirjakaupan (Soturikissat 6 ja Neron päiväkirja) kautta jätskitauolle. Kelikin jo velvoitti! Vihdoinkin oli kesäisen lämmintä.
Mämmijäätelön ja parsajäätelön jätin suosiolla tiskille, mutta gorgonzolajätskiä ja pekonijäätelöä oli ihan pakko saada maistaa. Molemmat olivat... no, mielenkiintoisia, mutta myös itse asiassa tosi hyvän makuisia. Pekoni maistui pekonimaiselle vasta ihan lopussa jälkimakuna, siihen saakka makuhermoja hemmotteli jännittävä yhdistelmä suolaista ja makeaa. Gorgonzolajäätelö toi heti mieleeni kuvan fiinin aterian alkuruoasta. Rucolaa, mansikoita tai päärynöitä, saksanpähkinöitä ja päälle isohko pallo kauniisti sulavaa gorgonzolajäätelöä...


Tilanne kuitenkin vaati jotain makeampaa. Kulhooni valikoitui siis vegaaniappelsiinia (kookospohjaan tehtyä appelsiinijäätelöä) ja savuvaniljajäätelöä. Oi, nam, nam! Savuinen vanilja oli yksinään ehkä hieman tunkkaisen savuista, mutta yhdistettynä raikkaaseen appelsiiniin... sanotaanko, että yksi maistuvimmista jäätelöistäni ikinä.

Tällaisia konsepteja on ilo kokeilla. Foodlabin Tötterö on ilmeisesti paikallaan ainakin kesän ajan ja Citykäytävän pääTötterön lisäksi herkkuja pääsee tästä viikosta lähtien kokeilemaan myös joidenkin Coffee House -kahviloiden (esim. Iso Omena, Kaari, Hyvinkää) valikoimissa.

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!