maanantai 2. kesäkuuta 2014

Parempaa pannupizzaa Katukeittiöstä


Jenni Häyrinen : Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa
Luettavaksi ja kokeiltavaksi Jenniltä (ja Readme.fi:ltä) 

"Nam, nam, nam - paras pizzapohja ikinä", sanoi esikoinen kun perjantaipizzaansa mutusti ja oli tyytyväinen valintaansa. Nämä perjantaipizzat nimittäin bongasivat pojat Jenni Häyrisen kirjasta Katukeittiö - parempaa roskaruokaa. Äitiä taas melkein kadutti valinta-avun pyytäminen. Menikö tässä äidin asema perjantaipizzojen kuningattarena? Voi Jenni, minkä teit.

No, ei kai sentään. Äiti on aina äiti. Sitä paitsi, kyllä minustakin kirjan pannupizzan pohja on paras pannupizzan pohja ikinä. Siitä puuttui se sellainen kuivakka jauhoisuus, joka usein on häiritsevää pannupizzassa. Herkkua siis ja meillä tullaan viettämään pannupizzaperjantaita tulevaisuudessakin. Myös täytteet (smetana, mozzarella, parmesaani, peperoni ja mozzarella, parmesaani, pekoni, kananmuna) maistuivat kaikille ja olivat mukavasti erilaisia vakiopizzoistamme. Tosin en voinut vastustaa kiusausta olla ripottelematta vielä espelette-chilijauhetta kananmunien päälle ja hyvältä maistui samassa paikassa myös pikapikkelöity punakaali.

Kirja tullaan meillä selailemaan vielä moneen kertaan inspiraatiota varten. Vaikka suurin osa resepteistä onkin sellaisia, joista tällainen vanhempi kotikokki on joskus tullut kokeilleeksi jotain versiota, on kiva nähdä tällainen yhteen kerätty kokoelma. Siitä on helppo kysellä nuorison toiveita. Kovasti innokkaasti selailivat pojat ainakin meillä kirjan sivuja. Ja jos pannupizzan pohjasta voi mitään johtopäätöksiä tehdä, niin kirjan resepteistä saattaa hyvinkin löytyä myös muitakin käyttöön otettavia "parhaita ikinä". Lihapiirakat taitavat olla seuraavana testissä.

Kelpaa myös aamupalalla

Minä olen viime aikoina peräänkuuluttanut keittokirjoihin myös "tarinaa". Reseptilistoja löytyy netistä. Turha niille on hyllymetrejä uhrata. Katukeittiössäkin saadaan lukea myös Jennin jutustelua suvun snägäri-historiasta ja muutenkin on useimmissa resepteissä ainakin pieni kommentti tai reseptiin liittyvä vinkki mukana. Kirjaa voi siis myös lukea, vaikka mitään pidempää punaista lankaa ei sivuilta löydykään...

Ja tietysti voi katsella kuvia! Kuvitus kirjassa on Liemessä-blogin tyylistä ja mukavaa katseltavaa. Kaikista resepteistä taitaa olla kirjassa jonkinlainen houkutteleva kuva ja lisäksi löytyy vielä tunnelmakuvia. Visuaalisesti houkutteleva ja koukuttava kirja siis - niin kuin valokuvaajana kunnostautuneelta kirjoittajalta voi odottaakin.

Kirjaa voi siis suositella hyvillä mielin. Erityisesti se sopinee vähemmän "roskaruokaa" kotona kokanneelle, mutta sitä pikaruokapaikoista useasti hakevalle. Kotona saa hyvillä ohjeilla perjantaimättöä, joka pesee valmiina ostetut vastineensa mennen tullen. Lisäksi hinta hellii kukkaroa. Kahden euron hamppari kuulostaa halvalta, mutta ainakaan meillä se ei yleensä jää siihen ja perushinnoilla kotiversiot ovat paitsi miljoona kertaa parempia myös selkeästi edullisempia. Aiemmassa vertailussamme pizzan hinnaksi tuli alle 5€ kotona tehtynä. (ref. pizzat vertailussa).

"Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa" auttaa hyvin alkuun ja sen hinta tulee säästettyä ruokabudjetissa moneen kertaan korvaamalla pikaruokapaikkavisiitit kotona tehdyillä herkuilla. Kaupan päälle saa mukavia lukuhetkiä kauniin kirjan parissa.

KIITOS JENNI - tämän parissa viihtyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!