maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesä ja kesäsalaatit - Vuorossa varhaiskaaliSe on kesä ja salaatteja tekee mieli muodossa jos toisessa. On tiettyjä vakioita kuten mansikkasalaatti ja leipäsalaatti ja sitten uusia kokeiluja. Yhteistä kaikille on nauttia vuodenajan ihanista antimista täysin rinnoin.

Copycat on vieraillut blogeissa ahkerasti ja viimeksi mieleen jäi kaihertamaan tillillä maustettu varhaiskaalisalaatti Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogissa. Enhän minä tietysti kerinnyt koneelle siinä vaiheessa, kun itse salaattia tein, mutta tilli ja Dijon-sinapilla maustettu kastike ovat lainaa toiselta Minnalta.

Hyvää tuli.

Varhaiskaalisalaatti
(2-3 syöjää)

Silppua puolikas kaali suupaloiksi. Samoin 1 pieni tai puolikas iso omena ja yksi sipuli (jos haluat ytyä. Meillä jakoi vähän mielipiteitä). Sekoita ainekset. 

Laita kulhoon 2 dl jugurttia, 2tl Dijon sinappia, 3tl hunajaa, suolaa, pippuria ja iso kourallinen silputtua tilliä. Sekoita hyvin, maista ja mausta tarpeen mukaan. Lisää salaatin joukkoon ja sekoita taas. Jätä hetkeksi maustumaan. 

Seuraksi tehtiin ihan peruslihapullia. Maistuivat tosi hyvältä kaikkien mausteisten, juustoisten ja muiden erityisversioiden jälkeen. Niin, ja tietysti uusia perunoita. Tosin ruotsalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!