maanantai 23. kesäkuuta 2014

Perheklassikko taipuu


Jos meidän pojilta kysytään, niin aina on pastapäivä, varsinkin nakkipastan ollessa kyseessä. Äitiä välillä kyllästyttää, mutta onneksi peruskastike taipuu moneen ja ainakin toistaiseksi kaikki variaatiot ovat kelvanneet.

Peruskastikkeessa on Ketjap Manis-soijaa, ketsuppia ja kermaa maustettuna valkosipulilla (suolalla, pippurilla, chlillä - miten milloinkin). Tässä versiossa mukana oli myös kanaa, sipulia ja herneitä. Herneitä meillä syödäänkin kesällä litratolkulla. Minä voisin periaatteessa elää pelkästään niillä (ja jäätelöllä), mutta perhe äänestää yleensä ruokalistalle muutakin. Tänään siis vuorossa oli :

Kesäpäivän kana-hernepasta

Pastavesi pistettiin kiehumaan ja pasta keitettiin paketin ohjeen mukaan.

Pannulle laitettiin oliiviöljyä ja kahden ison sipulin verran sipulisiivuja kuullottumaan. Kanafileet pilkottiin palasiksi ja ruskistettiin kevyesti sipulin seurana. Sekaan kaadettiin iso loraus Ketjap Manisia ja ketsuppia. Lisättiin hiukan vettä ja annettiin kiehahtaa.

Joukkoon lisättiin hyvin sekoittaen kermaa en verran, että maku pyöristyy ja kulhollinen riivittyjä herneitä. Keitetty pasta sekoitettiin kastikkeeseen, annettiin kuumentua kunnolla ja tarjoiltiin nälkäisille lomalaisille.
Päälle vielä parmesaania ja hyvin maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!