keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Trooppiset leivokset


Cronizeja maistellessa oli tarjolla myös Aleo Coconut Water- juomaa. Minä tykkään kookoksesta kuin hullu puurosta, joten teema jatkui vielä kotonakin. Teki mieli jotain trooppiseen viittavaa, kun tuo keli on kaukana kesäisestä.

Peltilaatikosta löytyi vielä muutama piiraspohja. Hedelmäkulhossa oli kovia nektariineja, joita aina erehdyn ostamaan, vaikka pitäisi odottaa Ranskan reissua. Tiedän sen, mutta kuitenkin kaupassa tekee mieli.

Siitä se sitten lähti.

Nektariinit palasiksi kattilaan ja päälle hillosokeria ja hiukan vettä. Itse asiassa laitoin tuota kookosvesijuomaa, mutta se ei kyllä maistunut lopputuloksessa mitenkään. Keitetään melkein muussiksi (eli hilloksi) ja jäähdytetään. Jääkaapista vielä löytyneet valkuaiset vatkataan kattilan yllä sokerin kanssa kypsäksi marengiksi.

Alle pohja, sitten hilloa ja päälle marenkia. Lopuksi vielä ripotellaan kookosta ja vedetään tohottimella väriä päälle.

Jäljelle jäi vielä isännälle hiukan hilloa aamiaisleipien päälle.

2 kommenttia:

 1. Namis, tällekin kookoshullulle kyllä maistuisi.
  Tänne Pariisin kylkeen ovat vielä nektariinit ja persikat tulleet Espanjasta, kotimaan satokausi taitaa alkaa vasta myöhemmin. Kesäkuun reissussa kirsikoita, aprikooseja, melooneja ja salaattia pitää yrittää syödä aina vuodeksi varastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme Ranskassa heinäkuussa ja silloin yleensä alkaa ainakin persikoita jo saamaan - täytyykin taas tankata oikein urakalla!

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!