tiistai 10. kesäkuuta 2014

Macarons - sitkeys palkitaan



Vihdoinkin..

Minä taisin macarons-kokeilujeni aikana tehdä kaikki mahdolliset virheet, mutta viimein... neljännellä kerralla sain aikaiseksi tuollaiset. Eiväthän nuo vieläkään ole sellaisia täydellisen pyöreitä, mutta muistuttavat esikuviaan tarpeeksi hyvin ollakseni tyytyväinen. Onnistuin! Ainakin kerran...

Ehkä ensi kerralla sitä voisi sitten vaikka tehdä kuopuksen kanssa, kun edelleen tuota lehteä katselee sillä silmällä. En tiedä. Hän on tosi ahkera kananmunien rikkoja, mutten ole ihan varma keltuaisen ja valkuaisen erottelutekniikan tasosta...

Näissä macaronseissa on välissä raparpericurdia, joka on vähintäänkin yhtä ihanaa kuin sitruunainen vastineensa.

Macarons

175g tomusokeria
125g mantelijauhetta
3 isoa kananmunanvalkuaista
75g sokeria

Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe tehosekoittimessa hyvin sekaisin.
Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi sekoittamalla sokeri niihin vähitellen. Marengin pitää pysyä piikkinä pystyssä, kun nostat vatkaimen pois, mutta se ei saa olla liian kovaa ja kiiltävää.

Jos haluat värjätä macaronsit- tämä on oikea hetki.

Nostele joukkoon mantelijauhe. Mikäli lopputulos vaikuttaa kovalta eikä valu hitaasti pois lastalta, sekoita hetki vähän voimakkaammin. Lopputuloksena pitäisi olla hitaasti valuva massa.

Laita massa pursotinpussiin, jossa on 1cm pyöreä tylla. Purista pellin päällä olevalle leivinpaperille pieniä kiekkoja. Kopauta pelti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat.
Jätä macaronsit seisomaan vajaaksi puoleksi tunniksi, jotta niiden pintaan muodostuu pehmeä, nahkamainen kuori.

Kypsennä niitä uunissa 150 asteessa noin 15min. Ole tarkkana oman uunisi kanssa. Meidän on aika ärhäkkä, joten ilman kiertoilmaakin 160 astetta oli jo liikaa...

Anna jäähtyä ja täytä haluamallasi herkulla.


6 kommenttia:

  1. Onnea Minna,nythän ne ovatkin hienot! Olet sitkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ei oikein antanut sisu periksi... Onneksi joka kerta tuli sentään syötävää, niin ei mennyt mitään hukkaan vaikkeivat kauniita olleetkaan.

      Poista
  2. On kyllä nättejä, hienoa työtä! Minullakin meni muutama harjoituskerta, ennen kuin ryhdyin onnistumaan macaronsien tekemisessä paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Joo, oli kyllä vaikeampaa kuin alunperin uskoinkaan.

      Poista
  3. Sinnikkyys palkitaan! Minä olen edelleen siinä vaiheessa, että ensin onnistuin moukan tuurilla jotenkuten, sitten epäonnistuin surkeasti ja sittemmin en ole tohtinut kokeillakaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minä tein tänään vielä yhden satsin poikien mukaan viemisinä kyläpaikkaan. Onnistui suht hyvin sekin. Elän toivossa, että olen selättänyt reseptin...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!