tiistai 16. elokuuta 2016

Ei aina ehdi - onneksi on muita vaihtoehtoja


Oli pojan 12v synttärit, eikä kakusta tietoakaan. Ei kertakaikkiaan vaan viikolla ehtinyt. Kuka käski synttäripäivän osua perjantaiksi?

No, sainpahan sitten hyvän tekosyyn käydä tutkailemassa juuri avautunutta osaa lähimmässä kauppakeskuksessa eli Iso Omenassa. Tuli hassun maalainen olo. Kaikki oli vaan niin suurta ja eksyttävää ja.. no, yritimme löytää mainoksesta bongaamaamme ranskalaistyyppistä "patisserieta" The Choux Company.  Mielessäni näin viihtyisän kahvilan tuoleineen ja leivostiskeineen.

Kun viimein löysimme etsimämme, huomasin meidän kävelleen sen ohi useampaankin kertaan. Kyseessä oli sellainen vähän kioskityyppinen kauppa keskellä käytävää, pari pöytää ja tuolia ympärillään. Omiaan sellaiseen pikaiseen kaffepaussiin shoppailun lomassa, muttei vastannut minun mielikuvaani oikeasta leivoskahvilasta.

Ensi pettymyksestä toivuttuani huomasin kuitenkin palvelun olevan superystävällistä (englanniksi ja ranskaksi siinä kohtaa). Leivoksetkin näyttivät herkullisilta.

Valitsimme kahta laatua maisteltavaksi.
1) keksipohjainen vadelmasydän vaniljapallolla
2) suklaakakkupohjainen passiosydän maitosuklaalla

Raadin tuomio? 

Rakastuimme vadelma-vaniljaleivokseen. Se oli taivaallinen ja äänestettiin yksimielisesti ykköseksi.

Maitosuklainen passioleivos? Tämä jakoi mielipiteitä. Kuopus pisteli hyvällä halulla, mutta muut pitivät vähän liian äklönä. Tosiasiassa kaipasimme kaikki passion kaveriksi tumman suklaan terää. Maitosuklaasta ei oikein ollut passiolle vastusta. Ihan hyvää siis, mutta...

Kannattiko? 

6€ kipale (-10% avajaistarjous) sai kotileipurin ensin haukkomaan henkeään, mutta rehellisesti sanottuna leivokset olivat reilun kokoisia, näyttävän näköisiä ja (varsinkin valkoinen) myös herkullisia. Eihän tuo halpaa ole ja itse tekemällä säästää pitkän pennin, mutta kai sitä aina joskus voi satsata. Varsinkin silloin, kun muuten on vaihtoehtona synttärisankari ilman päivää juhlistavaa erikoisherkkua...

2 kommenttia:

 1. Isosta omenasta on kyllä tullut iso! ;D
  Voi vitsi kun herkullisilta näyttää leivonnaiset ja varmasti joka pennin arvoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oltiin eksyksissä (ja leivoksia oli kiva maistella)

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!