torstai 30. kesäkuuta 2016

Nutellakakkua aamiaiseksi, muttei mansikoita?

Lomalaisen suurin dilemma päivittäin lienee ruoka. Milläs sitä ruokkisi muksut ja itsensä ja mielellään niin, että myös tuntuu lomalta? Maistuisiko juustokakku aamupalaksi? Tämä on ainakin meillä lasten toivekakku.

Eikä se hullumpaa olekaan. Nutella-juustokakku oli meillä jo toiseen kertaan lomanaloituksen herkkuna. Viime vuonna sillä juhlistettiin koulun päättymistä ja nyt äidin kesälomaa. On se kyllä tosi hyvää. Edelleen, vaikka hypetys onkin vähän laantunut. Alkuperäinen resepti on Lunni leipoo -blogista, josta se viime vuonna levisi kulovalkean tavoin ympäri maata.

Muuten meillä on menty perinteisillä kesäherkuilla. Uusia perunoita, loimulohta, herneitä (pussikaupalla) ja jätskiä litroittain. Vaan yksi on yllättänyt. Meillä ei syödä enää mansikoita!

En tiedä, onko vika mansikoissa, (tänä vuonna lähikaupan ropposten sisältö tuntuu pahentuvan ennätysnopeasti), vai makujen muuttumisessa, mutta olen pariin kertaan joutunut heittämään bioroskikseen melkein puolet purkista. Kun eilen mansikkarasiaa näytti uhkaavan sama kohtalo, päätin tehdä jotain.

Nappasin pihalta pari raparperinvartta ja pistin ne mansikoiden kanssa curdiksi. Nyt pitää sitten enää keksiä mihin curdin käyttäisi...


Mansikka-raparpericurd

puolisen litraa mansikoita ja kaksi raparperinvartta pilkottuina
2dl hillosokeria
4 keltuaista
70g voita

Mansikoista ja raparperista tulee sen verran nestettä, että keltuaisia pitää laittaa pikkuisen normicurdin suhdetta enemmän. Toinen vaihtoehto olisi kaataa nestettä pois ja vähentää yksi keltuainen.

Keitä mansikoita ja raparperia hillosokerin kera kunnes kaikki pehmenee. (Tässä kohtaa voi kaataa halutessaan nestettä pois)
Vedä sauvasekoittimella sileäksi.

Vatkaa keltuaiset rikki kulhossa ja kaada mansikkia-raparperiseos päälle koko ajan vatkaten. Pistä takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee kunnolla.
Sekoita kylmä voi kuutioina sulaksi sekaan ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin odottamaan käyttöä.

Mitäs ehdotatte? Mihin curdin käyttäisitte?

4 kommenttia:

  1. Omg tuota Nutellakakkua, vielä en ole tehnyt, koska todellakin pelkään, että syön kakun yksin itse. Tuo Curd olisi ihanaa vaikkapa Mascarponejuuston kanssa ja hieman vadelmia ja vaikka leivän väliin tai lettujen kanssa, nam. <3 Kivaa lomaa Minna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä sen verran tuhtia tavaraa, että tällainen makeanhirmukin ottaa vaan pienen palan kerrallaan. :-)
      Mascarpone varmaan toisikin tuon curdin kanssa sellaisen kivan pyöristyksen - harmi, kun vadelmat eivät vielä ole pensaissa kypsiä.
      Kiitokset lomantoivotuksista! Aurinkoa kesääsi!

      Poista
  2. Nam,herkkuja:) Ehkä tuota voisi käyttää kuten tykkäsin pienenä syödä sitruunacurdia,eli paahtoleivän päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - tuo toimisi varmasti.
      Tänään siihen dipattiin sormikeksejä...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!