keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Tuunataan tuttua couscous-salaattia ja vielä yksi uusi suosikki



Couscous-ryynit ovat meillä olleet jos vuosia supersuosikin asemassa. Ne ovat vehnää, jonka välttelystä on tullut kai jo jonkinlainen muotijuttu, mutta kun en kohtuumäärissä ole mitään sen kummempia oireita siitä saanut, niin eipä tuota ole tullut pahemmin välteltyäkään. Kohtuudella kaikkea!- siinä minun mottoni.

Viime aikoina olen tosin korvannut couscus-ryynit aina välillä samantyyppisessä salaatissa kvinoalla. Pääasiassa maun vuoksi. Vaihtelu virkistää. Molempi parempi ja mitä niitä muita aiheeseen sopivia sanontoja taas onkaan? Niinpä tällä kertaa ryhdyin tuunaamaan yhtä tutuista lemppareistamme.  Kana kinkuksi, broccolinit kehiin... siitä se sitten lähti.

Niin, ja siitä, että löysin taas uuden suosikin. Purkeista löytyvät oliivit ovat usein pliisuja. Niistä puuttuu kokonaan yty ja kitalakea kipristelevä vahva maku. Gaea oliivisekoitus oli siitä parhaimmasta päästä. Ilman kiviä tarkoittaa yleensä maun miedontumista, mutta nämä olivat yllättävän hyviä, niin salaatissa kuin tapenade-tahnaa tehtäessä.


Tuunattu lemppari 
(6:lle isoruokaiselle)

Ota paketillinen couscous-ryynejä ja kaada kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ryynit peittyvät. Sekoita keskenään runsas desi sitruunamehua sekä saman verran viinirypäleensiemenöljyä. Lisää kastikkeeseen vielä ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita ryyneihin. Laita kannen alle noin 10 minuutiksi.

Kaada oliivipussin sisältö ryynien sekaan. Sekoita.

Pilko 1 kesäkurpitsa ja paahda paloja pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat vähän pehmenneet ja pinnassa näkyy ruskeaa (n.10min). Raasta lopuksi joukkoon 1 pieni valkosipulinkynsi ja sekoittele vielä hetki. Kaada couscousryynien sekaan.

Leikkaa nippu broccolineja pieniksi suupaloiksi ja paahda niitä pannulla tilkassa öljyä kymmenisen minuuttia. Lopussa raasta joukkoon 1 sitruunan kuori ja purista sen mehu. Sekoittele ja kaada couscousryynien joukkoon.

Murusta ryyneihin vielä 1pkt fetajuustoa sekä ripottele joukkoon muutama kourallinen cashew-pähkinöitä.

SEkoita kaikki ainekset sekaisin ja kaada tarjoilukulhoon. Asettele pinnalle kylmäsavustettua kinkkua (Parma, Schwarzwald...) Tarjoile lisäksi sitruunamehua halukkaille ja herkuttele.




5 kommenttia:

  1. Voi, miten näyttää hyvältä. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuikin muuten tosi herkulliselta, vaikka itse sanonkin. :-)
      Vaikka mikäs nyt ei hyvältä maistuisi, kun pistää tarpeeksi valkosipulia ja sitruunaa...?

      Poista
  2. Voi, miten näyttää hyvältä. 😍

    VastaaPoista
  3. Minäkin tykkään yhdistää erilaisia ryynejä tuon tapaisissa salaateiss,kuten just kvinoaa ,tai hirssiä ym . ym. Herkullisen näköinen salaatti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ryyneillä saa salaatit vähän tuhdimmiksi. Minä en ainakaan ihan pelkillä rehuilla kovin kauaksi pötki...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!