lauantai 14. toukokuuta 2016

Kita auki eli kirjabloggaajat sushibuffetti-lounaalla

Aina välillä nämä minun blogieni aiheet nätisti yhdistyvät keskenään. Tänä viikonloppuna on Helsinki Lit, jota tällä kertaa valitettavasti joudun seuraamaan vain ruudun välityksellä, mutta sentään ehdin kirjabloggarien yhteislounaalle. Samalla tuli löydettyä paikka, jonne todennäköisesti palaan uudelleen perheen kera jo ihan lähiaikoina. 

Muistan tosiaan lauantai-päiviä, jolloin perheen kanssa on kuljettu pitkin Helsingin keskustaa etsimässä epätoivoisesti lounaspaikaksi jotain muuta kuin pikaruokalaa. Salutorget oli silloin auki ja siellä olemme lounastaneet muutamankin kerran. Ehkä ajat ovat muuttuneet ja kivoja lounaspaikkoja on tarjolla pilvin pimein viikonlopun shoppailijoille (ja turisteille), mutta tänään kokeilemani sushibuffet ainakin on erittäin varteenotettava vaihtoehto ja kivasti keskustassa.

Kyseessä on Esplanadin Kita, jonka nimen aikaansaama sanaleikki hymyilytti jo ennen pöytäänistumista. Kirjabloggarit olivat nälkäisiä erilaisten kirjallisuuskeskustelujen kuuntelun jälkeen (ja minäkin muuten vaan), joten sushibuffetin tarjoomukset olivat paikallaan. 


 Buffetit ovat usein vähän epäilyttäviä. Vajaat astiat näyttävät sekaisilta ja epämiellyttäviltä ja toisinaan niihin pelkää kätketyn jotain vanhaa ja epämääräistä. Sushin kanssa ulkonäköongelmaa ei ole. Runsaat rivit erilaisia riisipalleroita ja -rullia ovat värikkään ja houkuttelevan näköisiä. Sushien lisäksi oli tarjolla myös kahta eri salaattia, Pieniä lämpimiä rullia ja nuudeleita sekä misokeittoa. Hinta-laatusuhde on tässä buffetissa myös paikallaan. Lauantain lounas alle 16€ ei ole paha ollenkaan.

Palvelu oli herttaista, vaikka meillä olikin tarjoilijan kanssa kielimuurin takia lieviä vaikeuksia ymmärtää toisiamme. Hyvällä tahdolla selvittiin ja hymy häivytti pienet väärinymmärrykset.

Sisustus on yksinkertainen ja pieneksi paikaksi mukavan väljä. Ei tullut sellaista oloa, että pitäisi omat asiat huutaa viereisen pöydän keskustelun yli. Värit ovat hillittyjä, eikä japanilaisuutta ole ylikorostettu.

Ihan helmi lounaspaikaksi siis, eikä varmaan hullumpi iltaruokailijoillekaan. Onnellisia ovat ne, jotka voivat poiketa Kitaan viikolla työlounaalle, varsinkin nyt 10euron lounaskampanjan aikana. Lauantaibuffet on tarjolla nettisivun mukaan koko aukioloajan. Toivon tosissaan ravintolan olevan auki myös kesälauantaisin, sillä ihan varmasti tulemme tuonne suuntaamaan kauppahallireissuilla.

6 kommenttia:

 1. Nam sushia ja hei kiitos kivasta lounaspaikkavinkistä. :) Mukavaa viikonloppua ja oli kivaa Kaffa Roasteryssä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä - tuli syötyä noita vähän liikaakin :-)
   Kivaa viikonloppua teillekin ja kahvitellaan!

   Poista
 2. Hyvä vinkki,kiitos,ja hyvää viikonloppuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua! Ja tuo on varteenotettava vaihtoehto lounasta ajatellen :-)

   Poista
 3. Kiitos seurasta! Emsi kerralla tarjoan viiniä/skumppaa :D

  VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!