torstai 19. toukokuuta 2016

Kaikenlaisia huijareita sitä liikkuukin

Kaikenlaisia huijareita sitä on maailma pullollaan. Enpä ikinä olisi uskonut, että kansainvälistä huijausta yritetään ihan noin vain Tori.fi -palvelussa myyviä yksityishenkilöitä kohtaan.

Ai, että mitä minä tarkoitan ? 

No, minulla on myynnissä siellä kaksi parvisänkyä, joita ei nyt enää poikien huonemuutosten jälkeen tarvittaisi. (Ovat muuten laadukkaita petejä, jos jotakuta kiinnostaa... pistäkää mailia kaikki uutta parvisänkyä kaipaavat!)

Ensin sain viestin (englanniksi tietenkin) tyypiltä, joka on kuulemma kiinnostunut ostamaan sängyt. Millä hinnalla myisin molemmat?

Ilmoitin pakettihinnan ja sitten tuli puhetta maksutavoista. Kävisikö PayPal tyyppi ehdotti? Hän hoitaisi kuljetuksen ja sängyt toimitettaisiin hänen asuntoonsa Espanjaan.

Mitä? Espanjaan...? Tässä kohtaa alkoivat kellot soida. (Kling,Kling,Kling) Olin kuitenkin utelias. Mitenkähän tämä skämmi mahtaa edetä?

Perustin PayPal -tilin. Siitä en nähnyt kaverille mitään varsinaista huijausmahdollisuutta ja tiedustelin, miten hän ajatteli maksun siellä hoitaa ja miten kuljetuksen.

Sitten sain viestin, jossa rakas potentiaalinen asiakkaani kertoo lähettäneensä PayPalin kautta minulle sänkyjen hinnan + kuljetusta varten 500€. Minun pitäisi vain maksaa annetun linkin kautta (Western Union) nuo 500€ kuljetusfirmalle ja koko summa saapuisi PayPal-tililleni. Hah - älä unta näe!

Ensinnäkin, en ole saanut mitään väitettyä viestiä tuollaisesta "pending paymentista" eikä sellaista osunut silmiin myöskään PayPal-tilin palveluvalikoimasta. Toiseksi, miksi ihmeessä minä maksaisin hänen kuljetusfirmalleen?

Deal's off! - ilmoitin ja poistin PayPal-tilini kokonaan.Sängyt jäivät siis vielä meille, enkä ole 500€ köyhempi. Kaveri vielä tuolla mailissa itkee, että pitää nyt maksaa, jotta hän saa rahat minulle eteenpäin, mutta itkeköön. Tästä lähtien menevät hänen virtensä suoraan roskapostiin.

Että sellainen tapaus. Ensin kiukutti, mutta parin herkkutortillan jälkeen alkoi jo vähän naurattamaankin. Hyvällä ruoalla on sellainen vaikutus.

On se silti aika sääli, että tuollaisia pyörii - menee loppukin usko ihmisiin.


8 kommenttia:

 1. Voi hirveetä, kaikkea ne yrittää ja aina on joku, joka lankeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Rasittavia tuollaiset ja harmittaa niiden puolesta, jotka ehkä vähiä pennosiaan menettävät. 500€ on iso raha.

   Poista
 2. Pay Pal on sinänsä näppärä, mutta kannattaa todella miettiä kenen kanssa asioi ja mihin diileihin lähtee mukaan. Western Union on aina varoitusmerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, PayPaliin asti olin messissä, mutta sitten kosahti. Eilen just sanottiin pojille, että ostajan kuuluu maksaa, ei myyjän ja jos myyjää käsketään siirtämään rahaa johokin, kannattaa diili jättää tekemättä.

   Poista
 3. Näitä tulee yleensä kalliimpien tuotteiden kauppaajille.
  Vene- ja autokauppoja tekeville näitä tulee useammin.
  Onneksi olit tuntosarvet ulkona! Peukkuja hyviin kauppoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juupa, en minä nyt ihan niin hädässä noiden sänkyjen myynnin kanssa ole, että ihan kaikkeen lankeaisin. Kiva niistä olisi tietysti päästä eroon.

   Poista
 4. Huh huh,onneksi et mennyt lankaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Olisi harmittanut. Vaikka kyllä tuossa vähän pidettiin myyjää tyhmänä, kun puhuttiin PayPal viesteistä, joita ei tietenkään tullut. Kai sitä suurimmalla osalla siinä kohtaa edes herää kysymyksiä?

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!