tiistai 12. tammikuuta 2016

Varastoijan tuskaa ja "purkit pois" -salaatti


Aina joskus sitä iskee pihi vaihde päälle ja yrittää pärjätä mahdollisimman vähillä ostoksilla. Minulla tuo tapahtuu viimeistään tammikuussa, kun joulun Visa-laskut ilmaantuvat ja vuoden vakuutusmaksuja lasketaan. Ruokaostoksille lähtöä alkaa melkein viivyttelemään.

Syötävä silti on ja mielellään jotain hyvältä maistuvaa. Onneksi meillä ei kaappi ole koskaan tyhjä. Vähintäänkin löytyy monenlaisia purkkeja, sillä minussa lienee jonkinlaista maailmanlopunodottajan vikaa. En vain voi olla ilman perusvarastoja ja täydennän niitä pakonomaisesti heti, kun laatikosta vilahtaa pohja. Onneksi olen viime vuosina saanut itseni opetettua käyttämään jotain loppuunkin, ennen uuden ostamista, niin kaapit eivät ole ihan niin täynnä, eikä hyvää tavaraa mene hukkaan.

Tänään siis kerättiin papu-, tonnikala- ja maissipurkit kasaan ja niistä rakennettiin lämmin salaatti. Vain rucolan kävin pyryn keskellä hakemassa naapurikaupasta. Tämä oli aika hyvää, mutta nyt pitää sitten seuraavaksi täydentää varastot uudelleen. Papupurkit nimittäin loppuivat.

Kaapintyhjennyssalaatti 

2 porkkanaa
2 sipulia
1 lehtisellerinvarsi
puolikas kasvisliemifondi
3prk valkoisia papuja
1prk maissia
1prk tonnikalaa

muutama kourallinen rucolaa

Dijon-sinappia (purkinpohja)
punaviinietikkaa kunnon loraus
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
kapriksia (3 rkl)

Pilko porkkana ja laita pieneen öljyyn pannun pohjalle kypsymään. Siivut sipuli ja selleri ja tiputa porkkanoiden kaveriksi. Sekoittele keskilämmöllä muutama minuutti.
Sekoita joukkoon puolikas kasvisliemifondikuutio ja kaada päälle hiukan kiehuvaa vettä. Anna hautua vähän aikaa.

Valuta papupurkit ja maissipurkki. Kaada pannuun ja sekoittele. Anna kuumentua.

Sekoita kastikkeen ainekset hyvin sinappipurkissa, jotta saat kaiken lopun sinapin käyttöön. KAstike saa olla suhteellisen tujua, joten laita öljyä vain pieninä lorauksina ja maistele välillä. Kaada kastike pieneen pannuun ja kuumenna. Sekoita papujen joukkoon.

Lopuksi sekoita tonnikala ja rucola salaattiin ja tarjoile heti.

4 kommenttia:

  1. Tässä asiassa olen sielunsiskosi! Minulla tammikuu on myös sitä aikaa, että katsastelen kaappeja tavallista pitempään ja koitan käyttää sieltä pois mahdollisimman paljon, varastoja kun on aika lailla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammikuu kai assosioituu meillä kaikilla "uuteen alkuun", mitä ilmeisimmin myös ruokakaapin osalta...

      Poista
  2. Ruokahamsteri Vol.2 ilmoittautuu. Kuiva-aine kaappien lisäksi heikkouteni on pakastaminen. Olisikohan meidänlaisille jotain auttavaa tukiryhmää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen jo vuosia tietoisesti yrittänyt vierottaa itseäni pakastimen ahtamisesta. Onneksi meidän pakastimemme on niin pieni, että sieltä on pakko tyhjentää välillä, jotta saa uutta tilalle. Tosin pientä pakastinta sitten kiroaa aina kesän lopulla ja alkusyksystä...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!