maanantai 10. elokuuta 2015

Näkyykö kuusinkertainen hintaero jätskitestin tuloksissa?

Kesäloma loppui ja sitten alkoi sääkin parantua - tietysti. Mitä lähemmäs hellettä mittari nousee, sitä suuremmaksi muuttuu meidän perheemme jäätelönkulutus. (niin kuin kaikilla, eikös vaan?)

Tässä eräänä päivänä sitten seisoskelin lähimarketin jätskialtaan vieressä. Mieleni teki jotain lakritsiin viittavaan. Olin kuullut hyvää Kolmen kaverin jäätelöstä ja nimenomaan lakritsiversiosta. Sitten silmiini osui tarjousplakaatti: Ingmannin sitruuna-lakujäätelö alle kaksi euroa litra.

Alkoi epäilyttämään. Jos Kolmen kaverin jäätelö maksaa melkein 6 euroa 500ml ja toista jäätelöä saa litran kolmasosalla tuosta, niin kannattaako kalliimman ostaminen?

Ei siinä sitten muu auttanut. Testiin vaan. Kotoa löytyy hyvä testiryhmä. Kolme poikaa 4v, 10v ja 12v. Tai no, hyvä ja hyvä, kuopus ilmoitti heti kättelyssä, että hän ei sitten tykkää "laksirtsita" - nopeita mielenmuutoksia tuossa iässä, sillä juuri edellisenä päivä lakritsi kelpasi karkkina vallan mainiosti. No, lusikallistakaan ei maistanut.

Jäljelle jäivät siis vanhemmat pojat. En näyttänyt purkkeja, eivätkä itse asiassa tienneet jätskeistä kuin sen verran, että lakritsista olisi kyse. Mitä sanottiin?

Ingman sitruunainen lakritsi :
"Oli ihan hyvää, lakritsi olisi saanut maistua enemmän"
"Ei kovin hyvää"

3kaverin lakritsijäätelö:
"Parempi lakritsi, mutta vain vähän liikaa"
"Pahaa"

Kumpikin suostui ottamaan lusikallisen jälkeen lisää vain Ingmannin halpisversiota. Tänään sai äiti syödä jätskiä yksinään...


Hmmm... mitäs tästä nyt sitten pitäisi ajatella? 

No, ensinnäkin tuli selväksi, että lakritsi mitä ilmeisemmin ei kuulu meidän lasten lempparimakuihin jäätelöissä. Eli alkuperäinen testikysymys ei taida saada kunnon vastausta, sillä hinta-laatusuhteen osalta ei tainnut vastaus olla ihan todenmukainen. Kuitenkin... kyseessä on sentään noin kuusinkertainen hintaero.

Eli, lapsille taidan ostaa jatkossa enemmänkin noita halpisversioita silloin kun jätskiä ostetaan. Ei sentään ole ihan jokapäiväinen juttu. . Eikä kovin hurjaa eroa näyttänyt olevan aineslistassakaan.

Jää sitten äidille enemmän tuota kalliimpaa. Minun nimittäin täytyy myöntää, että se maistui täyteläisemmältä ja lakritsi on tosiaan hurjan paljon vahvempaa. Minun valintani siis osuu 3 kaverin jätskiin, vaikkei tuo Ingmankaan kulhooni jäänyt sulamaan.

Täytyy seuraavaksi testata jotain neutraalimpaa makua, vaikka nougata. Näytti nimittäin pakastealtaasta löytyvän siihen testiin kolmaskin valmistaja, luomumaidosta jätskinsä valmistava Jymy. Se ainakin kuulostaa mielenkiintoiselta.2 kommenttia:

  1. Minä olen maistanut 3 Kaverin jätskeistä vain mustikkaista ja kardemummaista jäätelöä,joka oli tosi hyvää:)

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!