sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kesävakio: mustikka-juustokakku


Joka kesä teen ainakin yhden juustokakun mustikoilla. Yleensä käytän samaa reseptiä vuodesta toiseen, vaikka tämän suhteen onkin tapahtunut jotain outoa. Ehkä juustojen tai kerman koostumus on Suomessa jotenkin muuttunut, mutta en enää millään saa tästä sellaista ihanan pehmeän silkkistä. Hyvää se on silti, mutta syksyllä lienee edessä uuden parhaan juustokakkureseptin metsästys. Tätä nimittäin voi tehdä myös talvella pakastetuista marjoista.


Mustikat poimin omin kätösin metsästä ja vadelmat hain sunnuntai-aamun iloksi omalta pihalta. Kyllä kesä on ihanaa!


Mustikkainen juustokakku

Murskaa puolikas paketillinen Digestive keksejä Sekoita joukkoon 1 dl (fariini)sokeria ja ripaus suolaa sekä 75g voita sulatettuna. Levitä kostea keksimuru irtopohjavuoan pojalle (laita leivinpaperipyörylä pohjalle ja voitele reunat) ja pistä vuoka jääkaappiin ainakin hetkeksi tai sitten vaikka yöksi odottamaan.

Sekoita 600g tuorejuustoa (esim. Philadelphia), 1-2dl sokeria ja purkillinen (200g) crème fraîchea tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon 3 kananmunaa yksi kerrallaan hyvin sekoittaen ja lisää vimeiseksi loraus vaniljauutetta. Siivilöi sekaan vielä 50g vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä muutama lusikallinen pakastemustikoita (tai jotain suosikkihilloasi) pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan. Ripottele lisää mustikoita päälle. 

Kypsennä kakkua 160 aseisessa (kiertoilma) uunissa 45-60 min. Kun kakku on pinnalta reunoilta ruskistunut, mutta vielä keskeltä ihan hiukan höllyvää, niin ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa. Laita jääkaappiin yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi. .

Tarjoilupäivänä levitä pinnalle vielä toinen purkillinen crème fraîchea ja tarjoile marjojen kera
.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin on eilen tehty mustikkajuustokakku jääkaapissa odottamassa iltaa. Ainakin kuohukermat ovat muuttuneet lähiaikoina, Arla-Ingman on kai ainoa valmistaja, joka ei lisää kermaan E-koodeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä ihan ylihyviä, mutta jotain on kyllä jollekin ainesosalle tapahtunut tässä vuosien varrella.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!