perjantai 14. elokuuta 2015

Kotona tuoksuu savu(makrilli)

Ah ja voi ja nam... helppoa kesäruokaa eikä tarvinnut lähteä edes mökille savustamaan. Savustuspussi on kätevä ratkaisu kotisavustukseen. Sitä voi käyttää uunissa tai grillissä ja savun makua tulee ruokaan helposti ja siististi.

Pakkasesta löytyi vielä muutama makrillifile. Rillette on ihanaa, mutta tällä kertaa päätettiin kokeilla savustamista ja salaattia. Sinänsä hauskaa, että makrillista on tulossa minun virallinen lukumaratonevääni. Sillä herkuttelin viimeksi ja taas nyt.

Savustus oli isännän heiniä ja lopputuloksena oli savulta tuoksuva (sillain vienosti) koti ja ihanat kullanruskeat makrillifileet. Leppälastuilla savusta nautti, eikä se hallinnut liikaa sen paremmin kalassa kuin lopulta siinä salaatissakaan.

Koska päätin aika pikaiseen tuosta lukumaratonpätkästäni (lue: en ollut ehtinyt oikein seuraamaan kirjabloggaajien viimeisimpiä maratonsuunnitteluja) niin salaatti noin muuten koostui vähän siitä, mitä kotoa sattui löytymään.

Ihan hyvin löytyikin kaikenlaista.


Keitettyä perunaa, valmista salaatinlehtisekoitusta, uunissa karamelisoitua nektariinia, cheddar-kuutioita, pientä punasipulia siivuina ja pannulla nopeasti kuullotettuina.

Kastikkeeksi sekoitettiin perinteistä sinappia (sitä, missä siemenet näkyvät) ja valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä (viimeksimainittua huomattavasti pienemmällä suhteella kuin normivinegretissä), suolaa ja pippuria.

Ei ollut yhtään hullumpaa. Kyllä nyt jaksaa lukea. Varsinkin, kun dopauskin on varsin sopivaa.

Kello onkin jo melkein kahdeksan. Nyt pitää hakea kirja ja pistää toimeksi.
2 kommenttia:

  1. Jostain syystä en ole itse saanut savun makua tai tuntua kun olen käyttänyt savustuspussia,mutta siitä on jo pari vuotta aikaa.Ja joku sanoi sitten että olisi pitänyt laittaa se pussi uunin pohjalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin vähän epäilin, mutta lopputulos oli kyllä varsin maistuva ja tuoksuva. Joskus aiemmin ei ole meilläkään mennyt ihan putkeen, mutta ehkä noissa on tapahtunut jotain tuotekehitystäkin.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!