tiistai 18. elokuuta 2015

Kesän paras ja stressaavin aikaLomat ovat loppu, mutta muuten nyt on kesän paras aika. Pensaat roikkuvat herkkuja ja muutenkin pihaa kiertäessä löytyy yrttejä (persiljaa, minttua, timjamia, tilliä jne...) ja muuta mukavaa. 

Meidän pihallamme kasvaa vain pari pientä vadelmapensasta, mutta voi, miten me niistä nautimmekaan. Vähän ennen iltapesua kierrämme lasten kanssa pensaita ja jokainen saa suun makeaksi. Piirakkaan saakka ei ole tänä vuonna ehtinyt ensimmäistäkään vadelmaa, mutta ei harmita yhtään!

Härkäpavut ovat myös suosikkejani. Ne käyvät kukkapenkin koristeesta kauniine (vähän orkideamaisine) kukkineen ja voi, miten hyvältä ne maistuvatkin salaateissa, nuudelien kera tai leivän päälle muussattuina. Pienemmistä otetaan vain kuoret ja kannat pois, isot voi vielä kuoria ja herkutella ihanalla vihreällä sisustalla.

Ja sitten on vielä muita herkkuja. Mökkimetsän mustikoita on syöty urakalla ja pakastettu talvisten mustikkapiirakoiden varalle. Kummitätini lahjoitti minulle ämpärillisen mustaherukoita, jotka kuuluvat ehdottomasta marjasuosikkieni joukkoon. Tykkään niistä enemmän kuin mansikoista! Ämpärillisestä riittää moneen - herkkuani on mustaherukka-vaniljahillo, mustaherukkahyytelöstä taas saa ihanaa makua kastikkeisiin ja lihapatoihin, pakastetut herukat kirpeyttävät ja raikastava leivonnaisia sekä maistuvat jäisinä palloina rahkan tai jugurtin kera.

Jaa, että mistä se stressi sitten tulee? No siitä, kun pitäisi ehtiä keräämään ja syömään ja pakastamaan ja hilloamaan herkut niiden lyhyen sesogin aikana. Kivaa hommaa, mutta tunnit ovat vähissä. Kun se lomakin loppui jo...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!