tiistai 30. joulukuuta 2014

Nigellan pavut


Nigella Christmas on kaunis kirja, jota selailen joka vuosi joulunaikaan. Montaa reseptiä tosin siitä ei ole tullut kokeiltua. Jotenkin ne vaan eivät tunnu omilta ja sopivilta juuri meidän jouluumme. Tänä vuonna, jossain vaiheessa joulun ja uudenvuoden välissä, alkoi tehdä mieli papuja. Normaali papusalaattimme vaan jotenkin tuntui niin kovin kesäiseltä. Onneksi Nigellan kirjasta löytyi makean sinappinen Boston Baked Beans -resepti. Oli hyvää ihan salaatin kanssa, mutta eipä tuo huonolta maistunut uunipunajuurienkaan kaverina.


Boston Baked Beans

pussillinen kuivia valkoisia papuja (500g)
2 valkosipulinkynttä
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
1 iso sipuli
100g "vanhanaikaista" sinappia - eli sitä, jossa on siemenet
2rkl tomaattipyreetä
100g fariinisokeria
1l vettä
2rkl siiderietikkaa
2tl Maldon suolaa

Liota papuja vuorokausi, valuta ja huuhtele.

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Pilko pekoni ja ruskista sitä muutama minuutti oliiviöljyssä uunipannulla. Lisää sipuli ja kuullota vajaan 10 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja sekoita.

Lisääjoukkoon sinappi, tomaattipyree ja sokeri. Sekoita hyvin ja lisää vielä puolet vedestä. Lisää pavut ja vettä unnes seos on löysää.

Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa vajaat 3 tuntia.

Ota pois uunisa ja lisää tilkka vettä ja siiderietikka. Sekoita ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.

Nämä käyvät lihan lisukkeeksi, tai kuten meillä syötiin "melkein kasvisruokana" salaatin kera ja uunipunajuurten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!