lauantai 13. joulukuuta 2014

Kun tarvitsee lämmitystä


Kun ulkona on kylmää, tuulista ja märkää, eikä lumesta tietoakaan, niin... joko arvaatte? Sama vanha virsi taas. Lämmintä, mausteista ja joukkoon jotain kirpakkaa.

Harissa tuo mausteet, munakoiso on uunissa kypsennettyä samoin valkosipuli ja kikherneet. Sipuli marinoidaan etikan, suolan ja pippurin kanssa. Siinä se. Taas kerran. Tätä on tehty meillä ennenkin, ties vaikka löytyisi blogistakin (tai blogeistakin) jo useampaan kertaan. Hyvää se on silti. Siksi se juurikin on moneen kertaan kirjattuna.

Lämmin munakoisosalaatti 

Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita joukkoon valkoviinietikkaa, riisiviinietikkaa tai siiderietikkaa sen verran, että sipulit ovat kaikki etikkaisia. Jätä marinoitumaan ainakin tunniksi.

Leikkaa iso munakoiso suupaloiksi. Sekoita pari teelusikallista harissatahnaa ja puoli desiä oliiviöljyä. Kierittele munakoisopalat seoksessa ja kippaa uunivuokaan. Ripottele päälle monta valkosipulinkynttä ja laita 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Kääntele vähän välillä.

Kaada munakoisojen joukkoon purkillinen kikherneitä ja anna kuumentua uunissa vielä 10 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä.

Leikkaa pari halloumi-juustoa palasiksi ja paahda ne pannulla.

Sekoita munakoiso-kikherneseoksen joukkoon sipulia ja rucolaa. Nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!