maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulunodotus mocktail

Eilen koristeltiin joulukuusi. Se on meillä ollut aina lasten juttu. Itse asiassa poikien kasvamista voi seurata vuosittaisten joulukuusien kuvien perusteella. Vielä viime vuonna alaoksat katkeilivat koristeiden painosta ja kuusi näytti rimssukrinoliinihameiselta daamilta. Tänä vuonna. ensimmäistä kertaa ikinä, on kuusi koristeltu suurin piirtein tasapainoisesti joka kohdasta. Esikoinen ylettyy jo yläoksille, keskimmäinen vastasi puolivälistä ja kuopus lastasi alaoksat. Äidillä on vähän haikea olo - ymmärtänette.

Joulunodotusta on meillä juhlistettu pienillä herkuilla melkein joka päivä. Eilen tehtiin kuusen kunniaksi lapsille virkistävät mocktailit. "Herrrkullista" oli vastauksena kaikilta kolmelta testiryhmän jäseneltä. Hyvä esimerkki siitä, miten tuttuakin tutummat ainekset muuttuvat iltahetken juhlistajiksi, kunhan ne tarjoillaan komeasti samppanjalasista. Kelpasi siinä ihastella rivissä täydellistä joulukuusta ja natustella piparitalon kulmaa mocktailia siemaillen.

Kirkkaan väriselle juomalle lienee käyttöä myös tänään, kun elämme vuoden lyhyintä päivää. Huomenna päivä alkaa taas kasvaa! Sitä odotellessa.Aurinkomocktail (sopii myös talvipäivän seisaukseen)

Sekoita blenderissä viinimarjamehutiivistettä 1/3 ja 2/3 juuri puristettua appelsiinimehua. Jaa laseihin noin puoleen väliin ja täytä vissyllä.Aikuisten Aurinkococktail 

Aikuisille oli oma versionsa, johon isännän kertoman mukaan oli sekoitettu
2 sormustimellista Camparia
1 sormustimellinen Cointreauta
1 appelsiinin juuri puristettu mehu
vissyä lasiin maun mukaan
Päälle vielä halukkaille vahvasti makeutettua valkuaisvaahtoa...

Kippis auringolle siellä jossain! Jouluvalot loistamaant.

8 kommenttia:

 1. Meillä on piparinleivonnasta samanlaista vuotuista kuvasarjaa :) Aluksi poikaset kurkottelivat TrippTrappeistaan pöydälle, sitten seisoivat jo tuolilla ja yhä vielä suostuvat tulemaan pöydän ääreen siksi aikaa, että äiti saa kuvan otettua, mutta essua eivät enää pue päälleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh - saat sentään kuvaan vielä. Meillä vaan useimmiten irvistellään.

   Poista
  2. Joo, nykyisiltä nuorilta aikuisilta riittää ymmärrystä äidin höpsötyksille aika mukavasti :D Ja he odottavat muutenkin aina ruoan kanssa, että joko varmasti saa syödä, vai tuleeko vielä annoskuvia :D Voi heitä ressukoita, blogaanin lapsina ovat monta vuotta joutuneet odottelemaan! Löysin muuten kätköistäni aikoja sitten ostamani lautastenlämmittimen, nyt meillä on kuumat lautaset ja ateria on pitempään lämmin, jos vain muistan sitä käyttää.

   Poista
  3. Hih... meillä on sama "joko saa syödä?" - efekti joka aterialla. Nälän määrästä riippuen sitten nuristaan tai naureskellaan hyväntahtoisesti

   Poista
 2. Herkulliselta kuulostava cocktail.Täällähän ei joulua vietetä,mutta viime viikolla oli suomalaisten joululaulujen ilta Immanuel-kirkon seurakuntatalossa ja Jaffasta löysin paljonkin jouluisia merkkejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida joulu olla yhtä iso juttu siellä. Toisaalta - vältyt yliannostukselta ja voit tehdä ihan omannäköisesi joulun :-)

   Poista
 3. Niin ja hyvää joulua teille!

  VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!