lauantai 17. toukokuuta 2014

Friteeratut Briepallerot


Kaupassa oli kilon Brie-paketti alle kympin. Syynä ilmeisesti se, että parasta ennen päiväys on jo tämän kuun loppupuolella. Täällä Suomessa eivät taida isot juustokiekot kulua perheissä kovin nopeasti - paitsi meillä.

Brie on herkkua paitsi leivän ja keksien päällä, myös salaateissa. Kesäinen mansikkasalaatti saa juustoisia sattumia briestä (tai halloumista) Jossain vaiheessa keksimme friteraatut briepallerot. Niihin tämänkertainen juustokiekkomme oli ehkä turhankin kypsää, mutta herkkkua tuli silti. Useinhan Suomessa myytävä Brie on sellaista suhteellisen kovaa ja kiinteää, sellaista että meidän isännän tekisi mieli laittaa se patterille vähäksi aikaa kypsymään (normikikka Ranskassa, ainakin Camembertin kanssa). Sellainen kovempi juusto on omiaan friteerattavaksi, mutta olivat nämäkin pallerot tosi hyviä.

Juuston seuraksi sitten jotain vihreää, jotain raikkaan makeaa ja jotain vähän rouskuvaa. Eivätkä frittipallerot ole yhtään huonoja "tikulla kastikkeeseen" meiningilläkään aperopaloina.

Friteeratut Briepallerot salaatissa

Leikkaa briestä 1-2 haukulla syötävän kokoisia paloja. Pyörittele ne jauhoissa, kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Jos haluat voit laittaa jauhoihin haluamiasi yrttejä tai mausteita. Me teimme maustamattomia tällä kertaa.

Anna palleroiden levätä muutama minuutti ja friteeraa sitten kattilassa rypsiöljyssä kullanruskeiksi.

Dippikastikkeeksi käy esim. puolukkahillo tai kirsikkahillo - chilillä terästettynä tai ilman.

Salaattin pohjaksi romaine-salaattia, kurkunpaloja, nektariininpaloja. Päälle pähkinöitä tai krutonkeja ja lopuksi juustopallerot. Kastikkeeksi chilikastiketta tai balsamicoa.

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!