lauantai 24. toukokuuta 2014

Äiti opetteli matikkaa munattomilla ja maidottomilla kaakaomuffinsseilla

Tämä on tosi outo muffinssiohje. Siksi sitä ei pidäkään kokeilla väsyneenä, kuten karvaasti koin aamulla. Tokkuraisena eivät mittojen muunnokset millilitroista desilitroiksi oikein suju - puolesta desistä tuli puoli litraa ja öljyä vielä kaiken lisäksi. Suoraa tietä bioroskikseen...  Ei kerrota meidän kolmasluokkalaiselle, joka näitä juuri koulussa opetteli. Menisi äidin maine. 

Ihan kaikkea syytä en niskoilleni ota, sillä muuten aivan fantastisen hyvässä kirjassa oli käynyt sellainen virhe, että ohjeessa tarvittava vesi oli pudonnut pois aineslistalta. Se luki kyllä itse ohjeessa, mutta kuka sitä nyt aamulla joka riviä tulisi lukeneeksi? 

Kaakomuffinssin ohje siis on sekä munaton että maidoton, eikä siinä ole leivinjauhetta vaan ruokasoodaa. Oli ihan pakko kokeilla, toimiiko. No, toimii. Ihanan pehmä, tumma muffinssi. 

Tuo kuvan keltainen mössö puolestaan on eilen tekemääni raparpericurdia. Lykkäsin uuniin mennessä ruokalusikallisen jokaiseen muffinssiin ihan vain testatakseni. Toimii sekin. Vaikka ensi kerralla taidan laittaa enemmän väliin kuin päälle... Kreemin tekemisessä oli omat haasteensa, joten palataan siihen tässä kesän aikana vielä uudestaan. Munattomat ja maidottomat kaakaomuffinssit (raparperikreemillä) 

2,5dl jauhoja
1,5dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5dl ruokaöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
vajaat 1,5dl vettä
vaniljaa myllystä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään. Sekoita kaikki keskenään tasaiseksi taikinaksi. Onnistuu helpoiten jollain sähköisellä.

Lusikoi muffinssivuokiin (11-12kpl).

Lisää halutessasi jokaiseen ruokalusikallinene dellisenä päivänä tehtyä raparperikreemiä (2 kananmunaa + 1 keltuainen, 1 rapaperi, 2dl sokeria, 75g voita ).

Paista 170 asteessa n.20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!