lauantai 9. huhtikuuta 2016

What's Cooking Helsinki 9.4.2016

BEACH HOUSE KITCHENin Heli ja salaattikääröt 
Tänään tuli taas mietittyä, miksi ihmeessä sitä raahaa itsensä toiselle puolelle kaupunkia keskellä lauantaita, vaikka kotona olisi hommia vaikka kuinka ja pitäisi järjestää yhdet 5v-synttärit?

No siksi tietysti, että on ihanaa tavata bloggaajakollegoja, seurata taitavia kokkaajia sekä nauttia herkkumaistiaisista.

What's Cooking Helsinki on ruokabloggaajille ja yleisölle järjestetty ruokaan keskittyvä tapahtuma. Ohjelmaa olisi koko päiväksi (ja iltaohjelma taitaa itse asiassa olla parhaillaan meneillään), mutta tällä kertaa ehdin paikalle vain iltapäiväksi. Siinäkin tuli seurattua vaikka mitä.

Oli vaikea päättää katselisiko kokkailuesityksiä vai vaihtaisiko kuulumisia tuttujen bloggaajien kanssa - onneksi reseptit sai paperilla mukaansa!


Nanna valisti meitä muita bloggaajia leivinpaperin saloista


Päivän suola olivat kuitenkin lyhyet työpajat. Olin ilmoittautunut vain kahteen, kun en oikein kehdannut enempään. Ajattelin jättää tilaa vähän muillekin.

Ensimmäisessä eli Saga leivinpaperin työpajassa mietittiin uusia leivinpaperin käyttötarkoituksia Kaikki äitini reseptit -blogin Nannan johdolla. Ihan oikeasti sitä tunsi itsensä vähän tyhmäksi. Miten kummassa en ole tajunnut käyttää leivinpaperia pannulla ja grillillä suojaamassa? Yllättävää oli myös mahdollisuus keittää leivinpaperinyyttejä. Onneksi sentään olen aina välillä suojannut piirakkavuoan leivinpaperilla niin ei tarvinnut liian paljon punastella. (Niin, ja onneksi en tainnut olla ainoa, jolla leivinpaperin käyttö on ollut turhankin perinteistä)


No ei ollut pahaa ollenkaan - ja arvatkaapa kuinka paljon räpsittiin kuvia? Tuossa Lumo Lifestyle tyylinäyte.

Jacob's Creekin viinimaistajaisissa istuimme pöytään ja ensimmäiseksi tekivät sylkykupit tilaa herkuille ja laseille. Tässä porukassa ei viinilasin sisältöä pois heitetty.

Yumen aasialaisherkkujen kanssa oli maisteltavan kaksi, vartavasten sushia ja thairuokaa varten kehiteltyä viiniä. Jacob's Creek WAH on vaalea sekoitus eri rypäleitä. Se on tarkoitettu nimenomaan sushille ja täytyy sanoa, että pidin siitä kovasti lautaselta löytyvien herkkujen kanssa. Tosin pidin siitä jo siinä vaiheessa, kun maistoin ennen puikkojen käteen ottamista.

Aasialaisen ruoan kanssa en kai koskaan ole maistanut punaviiniä, mutta nyt oli tarjolla Jacob's Creek Lamoon, joka on tarkoitettu kestämään thai-ruoan mausteisuus. Viinin tuoksu oli todella mielenkiintoinen ja houkutteleva. Valitettavasti se vain osoittautui minulle hieman liian makeaksi, myös ruokaan yhdistettynä. Taidan edelleenkin jättää punaviinit rauhaan aasialaista ruokaa kokattaessa.

KIITOKSET JÄRJESTÄJILLE, KOKKAAJILLE JA SEURAANI EKSYNEILLE! 

Minulla oli tosi kivaa :-)


Ja nyt miettimään, miten sen synttärikakun saisi aikaiseksi...

4 kommenttia:

 1. Sylkykupit olivat ihan tiellä vaan, täysin hyödyttömiä kapineita! Kiva päivä oli monellakin tavalla! Oli kiva tavata muita bloggaajia, kuunnella hyviä vinkkejä, sählätä itsekin keittiössä ja nauttia muiden loihtimia herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en koskaan ole ymmärtänyt sylkykuppien funktiota...
   Oli kiva nähdä ja hienoja herkkuja loihditte :-)

   Poista
 2. Mäkin olisin niin halunnut olla tuolla.Itse asiassa ilmoittauduin,ja melkein tilasin lennon,mutta sitten alkoivat mittavat ja kalliit putkiongelmat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi. Olisi ollut kiva nähdä. Putkiongelmat kyllä perinteisesti osuvat aina huonoon aikaan (vaikka eihän niille koskaan hyvää aikaa taida ollakaan)

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!