sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

"Hei! Sieltä tulee karkkeja...!" eli Toton Pinata-kakku


Ne ovat sitten taas yhdet synttärit takanapäin. Toto on virallisesti 5v ja isoa poikaa juhlittiin 5 kaverin voimin.

Vanhasta kokemuksesta tiesimme välttää sokeria. Juomaksi ei siis tarjoiltu limonadia, vaan vissyllä kuplivaksi laimennettua mansikkamehua tai sitten vaan mehua kuplia inhoaville pienille miehille.

Ensin vatsat täytettiin popcorneilla, nakeilla ja kasvisdipeillä ja sitten vasta oli tarjolla pullaa. Karkkeja ei pöydästä löytynyt ollenkaan...

Kunnes kakusta leikattiin ensimmäinen pala.

Oli se sen arvoista. Toton englantilaisesta leivontalehdestä bongaama pinata-kakku vähän hirvitti äitiä, mutta oli kuitenkin ulkonäköään helpompi toteuttaa. Vaivan korvasivat moninkertaisesti pöydän ympärillä hämmästyksestä pyöristyvät silmät.

"Hei! Sieltä tulee karkkeja...!"

Arvasitten oikein. Osalta lapsista jäi kakkua vähän syömättä (niin kuin käy aina). Karkkeja ei lautasilta löytynyt ainuttakaan.


Toton Pinata-kakku

Kakku on yhdistelmä voipohjaista kaakao-suklaakakkua. Perinteinen kuivakakkuresepti on ehkä pikkuisen kova ja kuiva, varsinkin kun en hurjasti uskaltanut kostuttaa, mutta ainakin sokeripäällysteiset karkit pysyivät sen sisällä priimakunnossa.

Pohja:
350g voita huoneenlämpöisenä
350g sokeria
225g jauhoja
2tl leivinjauhetta
100g kaakaojauhetta
6 kananmunaa
loraus maitoa

Hiero voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään.

Lisää kananmunat yksitellen voi-sokeriseokseen ja vatkaa jokaisen jälkeen voimakkaasti.
Sekoita joukkoon kuivat ainekset ja loraus maitoa.

Laita leivinpaperiympyrä kahden 20cm pyöreän silikonivuoan pohjalle ja jaa taikina tasan vuokiin.

Kypsennä 175 asteessa noin 30min. Anna jäähtyä hetki vuoissa ennen kuin kippaat. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute:
250g philadelphia- tuorejuustoa
100g voita huoneenlämpöisenä
600g tomusokeria

Vatkaa ensin tomusokeri ja voi tasaiseksi. Lisää juusto ja vatkaa kunnolla kuorrutteeksi. Voit lisätä tomusokeria, jos kuorrute vaikuttaa liian löysältä.




Kokoa kakku:
2 pussia M&M-karkkeja (tai muita haluamiasi)

Leikkaa kakkupohjat kahtia. Aseta 1 pohjaksi. Leikkaa vielä kahteen keskelle ympyrän muotoinen reikä.

Levitä kuorrutusta pohjalle ja laita yksi rei'itetty rengaspohja päälle. Levitä kuorrutetta renkaalle ja laita toinen rengas päälle. Täytä kolo karkeilla.

Levitä kuorrutusta vielä renkaan päälle ja aseta kokonainen pohja kanneksi. Levitä kuorrutusta päälle ja ihan hiukan sivuille. Tarkoituksena oli tehdän jonkunmoinen "naked cake".  (Lue kuorrutusta ei riittänyt tarpeeksi reunoille)

Ripottele pinnalle strösseleitä tai koristele muuten haluamallasi tavalla. Meillä koristelun hoiti itse päivänsankari.

Pohjaa olisi varmasti voinut kostuttaa kokoamisvaiheessa, jotta se olisi ollut mehukkaampi. Esim. vaniljamaito tai aikuisille kahvi olisi ollut hyvää. En uskaltanut, kun pelkäsin karkkien kostuvan myös, mutta luulen että olisivat kestäneet vähän kosteammankin odotuksen.




6 kommenttia:

  1. Hauska kakku ja aivan täydellinen lastenjuhliin. Täytyy pistää muistiin kun keväänä on edessä useampien lastenkutsujen järjestäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä pikkupoikien reaktiot kaiken vaivan arvoisia (eikä tämä kakku ole itse asiassa edes vaikea)

      Poista
  2. Tämä on ihan huikea kakku! Taitaisi toimia ilmeisesti hieman vanhempienkin synskäkakkuna :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... Joo, isommille varmaan kostuttaisin kahvilla (tai jollain liköörillä) ja karkit voisivat olla ihan samoja :-)

      Poista
  3. Onnea Totolle,ja hieno kakku!Täällä just näin telkkarissa tuollaisen kun viime viikolla alkoi täällä Bake Off-realitysarjan täkäläinen versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toto kiittää ja kumartaa onnitteluista :-) Tätä oli kyllä ihan hauska tehdä ja kiva oli syödäkin.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!