lauantai 26. joulukuuta 2015

Tauko jouluruoasta

Ai, että ei vielä?

No, minun kyllä alkaa jo kohta tekemään mieli jotain muutakin ja mietin vaihtoehtoja. Vakiot ilmaantuvat pöytään yleensä viimeistään tapaninpäivänä.Joka joulu tehdään : Ananas-uunileipiä kinkunjämistä - koska vietämme joulun mummilla ja pappalla, he osaavat jo varautua kinkun koossa leipähimooni... Näissä vaan on ihan oma makunsa joulukinkusta tehtyinä.


Sitten siirrytään kasviskeittoon, joka tosin tällä kertaa oli ruokapöydässä jo ennen joulua - silloin kun kukaan ei ehtinyt tekemään mitään erityistä ja oli menty vähän huonolla syömisellä remppa- ja jouluvalmistujen vuoksi. Maistui muuten tosi herkulliselta. Varsinkin kun seuraksi sai ruisnaksujen lisäksi saaristolaisleivän nopeaa serkkua eli Sikke Sumarin mallasleipää. (Reseptit molempin lempileivistä eli täältä)

Nuo ruisnachot ovatkin aika jännä juttu. Silloin, kun niitä ilmaantui markkinoille, maistoin yhden pussin ja totesin sen olevan pahaa. En tiedä, onko resepti muuttunut vai mistä on kyse, mutta siskon tuomat nachopussit hävisivät tiuhaa tahtia. Päälle vähän tuorejuustoa ja varsinkin seesamimaustetut nachot upposivat ihan itsekseen.


4 kommenttia:

 1. Huomiseen on selvittävä, jotta saa makoisan pizzan joulun aineksilla. Maistuu.

  VastaaPoista
 2. Lämppärit/uunileivät on aivan lemppareita ja niihin voi laittaa oikeastaan mitä vaan. Välillä niitä tulee tehtyä useinkin ja välillä taas huomaa, että on pitkä tauko. Mutta aina ne on yhtä hyviä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Tämä kinkkuversio on meillä joulunajan vakkarina, mutta muutenkin tulee kyllä tehtyä jos jonkinlaisia :-)

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!