keskiviikko 23. joulukuuta 2015

JustVege = vatsa täynnä ja iloinen mieli

Pomon kuva seinälle piirrettynä 
Joulunalusviikolla meillä on huusholli ollut hyrskyn myrskyn huonevaihtojen vuoksi. Kokkailu on jäänyt varsin rajalliseksi, joten työlounaatkin on pitänyt hankkia muilla keinoin. Ulkoruokinta oli siis paikallaan.

Suuntasin kollegan kanssa työmatkalla huomioni kiinnittäneeseen JustVege - kuppilaan. Jouluviikolla ei työlounasruuhka ole kummoinenkaan, joten piskuiseen paikkaan mahtui hyvin. Siinä onkin muuten kyseisen paikan ainoa miinus. Se on niin pieni, että luulisin normiviikolla tuolin saamisen olevan vähän tuurikauppaan. Jos sellaisen sattuu saamaan, siitä kannattaa pitää kiinni.

Tykkäsimme paikassa ihan kaikesta. Lämpimät värit kutsuivat istahtamaan tauolle, iloinen musiikki vei aurinkoisempiin maihin. Lounaan jälkeen tuntui siltä, kuin olisi istahtanut hetkeksi rennosti rantakahvilaan nautiskelemaan lämpimästä päivänpaisteesta.

Osansa tunnelmaan toi tietysti ruoka. Välimerellinen mezelautanen oli täynnä mausteisia makuja, jotka eivät polttaneet vaan hellivät makunyströitä vaihtelevalla pyöreydellään. Erilaisia tahnoja, munakoisoa, tomaattikastiketta, marinoituja munakoisoviipaleita ja kikherneitä, markkolaisia "sikareita", puhumattakaan ihanan rapsakoista ja maistuvista falafeleistä. Niin, ja ne pilvenpehmeät leivät - nam... Tämä ei ole fiiniä gourmet-ruokaa vaan reilua, rehellistä ja vähän rustiikkia kasvismättöä. Kaikki oli hyvin tehtyä ja mauiltaan ajateltua, kaukana pikaruoan muovisuudesta. Olo oli hyvinsyönyt ja onnellinen lautasen tyhjennyttyä. Uskallan myös väittää, että vannoutunt lihansyöjäkin pärjää tällä aterialla vallan mainiosti.

Parasta oli kuitenkin palvelu. Iloinen tervehdys ja nimellä merkitty tilaus toivottivat tervetulleiksi, mutta ei siinä vielä kaikki. Itse pomo kävi kyselemässä asiakkaiden mieltä nimeltä kutsuen vielä aterian kuluessakin. Juuri sopivasti asiakkaita lähestyen ilman pienintäkään tungettelevuutta. Kun kehuimme ruokaa, saimme kuulla paikan olleen pystyssä jo pari vuotta. Pomo tekee ruokaa, koska haluaa ja rakastaa työtään. Se myös kuuluu, tuntuu ja maistuu.

Lähtiessä mieli oli virkistynyt kuin pidemmänkin breakin jälkeen ja hyrisimme kylläisinä ja tyytyväisinä. Tänne palaamme ehdottomasti uudelleen. Varokaa vaan, tulen taistelemaan tuolistani, tai sitten testaan paljon puhuttua Wolt-palvelua. JustVege löytyy valikoimista.

2 kommenttia:

 1. JustVege on ihanaa,olen siitä kirjoittanut
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2014/07/lounaalla-justvegessa-kalliossa.html

  ja nyt marraskuussa vein sinne ystävän falafelille:) Oikein hyvää joulua Minna sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietinkin, missä olin siitä lukenut :-)
   Tykättiin mekin kovasti. Tosi hyvä ruoka ja ihanan lämminhenkinen palvelu.
   Ihanaa pyhien jatkoa sinullekin !

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!