sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Steak&Lobstertime

Juhannus oli ja meni aikalailla tien päällä, mutta vilkaistaanpa vielä, minne päädyimme viikolla ennen pyhärupeamaa.

Isäntä tuli nimittäin tässä viikolla ihan innoissaan kertomaan Helsingistä löytyvästä paikasta, jossa KATSOTAAN RUGBYA telkkarista ja jossa torstaisin on tarjolla surf'n turf -annos alennuksella. Eihän siinä mikään sitten auttanut. Mentävä oli, kun kerran oltiin puolittain kesälomallakin (= lapset mummin ja pappan hoteissa).

Läpi tuulen ja sateen eli rautatieaseman katettuja kujia hyväksi käyttäen, päädyimme nurkilla sijaitsevaan Woolshed-aussiepubiin. Pubiksi sitä kai pitää sanoa, kun tiskiltä tilataan ja juomia riittää. Meillä oli oikein pöytäkin varattuna, mikä osoittautui itse asiassa varsin hyväksi ideaksi. Paikka nimittäin täyttyi reipasta tahtia.

Kaikki istumapaikat näyttivät olevan varattuja jo ennen seitsemää. Porukka oli mukava sekoitus nuoria opiskeilijoita, vanhempia kävelyllä olijoita ja perheitä. Kieliäkin tuntui sorisevan monenlaisia, mikä nyt ei sinänsä ole mikään ihme aseman vieressä ja turistiaikaan, varsinkin kun palvelua sai englanniksi mukavalla aussie-aksentilla.

Pidin paikasta kovasti. Huolimatta täyttymisestä, tila ei tuntunut ollenkaan ahtaalta. Omistajat eivät ole liikaa ahnehtineet istumapaikkoja, vaan pöydät ovat sen verran väljästi, että seuran kanssa saa peräti juteltua ihan huutamatta. Toki varmaan myöhemmin illalla ja urheiluturnasten aikaan, lienee pubissa huomattavasti tiiviimpi ja äänekkäämpi tunnelma. Se kuuluu asiaan.

Näin torstai-illan ruokailuun, oli tohina juuri sopivaa. Ruoka oli hyvää. Hummerin puolikas isolla pihvillä maistui todella maukkaalta. Pihvissä oli hieman jänteitä, mutta liha oli silti herkullista ja hyvin paistettu toivomani kypsyysasteen mukaisesti. Hummeri taisi olla yksi parhaista maistamistani (voisulan kanssa.). Ja ne ranskalaiset!!! Aina välillä on tullut testattua kaupungin perunatarjontaa ja tässä on kyllä selvä ehdokas tämän turnauksen voittajaksi.

Nälkä lähti, eikä sateinen keli lannistanut paikan iloisenreipasta tunnelmaa. Tiedänpähän, mistä isäntää etsiä seuraavan rugbyn World Cupin aikoihin...  Kymmeneen saakka kuulemma ovat lapsetkin tervetulleita, joten meidän isommat taitavat myös päästä syksyn tullen kunnon rugbytunnelmaan tai ainakin kokeilemaan, millaista se voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!