sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kesälauantaina Vanhassa Kauppahallissa


Espoo on pääkaupunkiseutua, mutta jotenkin kauppahalliin lähteminen tuntuu täältä välillä ihan ylivoimaiselta. Tänä viikonloppuna isommat lapset ovat kesäreissussa, joten lähdimme ekskursiolle ihan vain kuopuksen kanssa, julkisilla tietenkin. Kaikista pääkaupungin kauppahalleista suunta oli nyt nimenomaan Vanhaan Kauppahalliin, sinne Kauppatorin kupeeseen.

Rempan jälkeen halli on entistä ehompi. Meitä sinne houkuttelee nimenomaisesti kaksi evakosta palannutta tai muuten sinne siirtynyttä kauppiasta.


Ensimmäinen pakollinen pysähdyspaikka hallissa on Paalasen juustokauppa. Sieltä lähtee poikkeuksetta mukaan iso pala Comté-juustoa, sellaista hyvin vanhentunutta.
Tällä kertaa napattiin mukaan myös parmesaania, lampaanmaidosta valmistettua Margalet-juustoa sekä meidän perheen äidin suurta suosikkia eli italialaista valkohomejuustoa Rognoni Umbertoa.
Toinen suosikkipaikkamme on Love to Meat Helsinki. Sieltä löytyy aina herkullista lisää pöydän lihaisampaan tarjontaan. Monet tuotteista ovat sellaisia, että niitä ei muualta Helsingistä taida saadakaan. Niin kuin nyt esimerkiksi nuo ranskalaiset kesäherkut chipolatas ja merguez. Niitä oli ihan pakko napata mukaan.

Kuulimme, että viikottaista valikoimaa on vähän supistettu, mutta määriä lisätty. Näin saatavuus on parempi, mutta pitää tietää, mitä milloinkin hakea. Minä ehdotin jotain helposti seurattavaa paikkaa, josta asiakkaat voisivat seurata kunkin viikon tuotteet ja suunnitella ostoksensa sen mukaan. Jäänkin mielenkiinnolla seuraamaan Love to Meat HKI FB-sivua, jotta sieltäkö valikoimalistaa voisi kenties käydä katsomassa... ?

EDIT toukokuu 2016: Valitettavasti Love to Meat Helsinki on lopettanut toimintansa. Harmi...


Makkarat säästimme illaksi, mutta kotiinpalattuamme päätimme syödä viikonlopun kunniaksi "patee"-lounaan, kun noita juustojakin tuli hankittua. Kanipatee ja maalaispatee kirpakoilla etikkakurkuilla vie nälän herkullisesti ja tehokkaasti.

Niin, ja kerrottakoon vielä se, että Love to Meat Helsingistä löytyy myös joka kodin pakollista maustetahnaa eli Savoraa.


Leipä ostettiin Vanhan Kauppahallin keskiöstä löytyvästä Story-kahvilasta. Käntyllä oli vähän suolainen hinta (yli 9€), mutta tällä kertaa en kokenut maksaneeni liikaa. Leivällä on nimittäin kokoa parin-kolmen markettileivän verran ja maku on ihan omissa sfääreissään. Kannatti siis.

Samalla istahdettiin virkistäytymään mansikkamehulla ja seljankukkalimonadilla.
Vanhassa Kauppahallissa on kiva käydä, vaikka joutuukin pujottelemaan turstivirtojen seassa. Ruuhka ei kuitenkaan lauantai-aamupäivällä ollut mitenkään ylivoimaisen painostava. Reissu siellä kävi ihan viikonlopun virkistyksestä.2 kommenttia:

  1. Ah ihana kauppahalli:) Sinne sitten taas kun olen Helsingissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin ihana paikka :-) (niin kuin kaikki kauppahallit yleensä...)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!