maanantai 22. kesäkuuta 2015

Onnea on salaatti omalta pihalta


Juuri tässä ihmettelin pihaani ja siellä olevien herkkujen kasvuintoa. Nyt salaatit ovat ryhtyneet rehottamaan sellaisella voimalla, että lähipäivinä syötäneen vihreää urakalla. Eikä se ole yhtään hullumpi juttu.

Kesällä salaatteja tulee muutenkin syötyä enemmän. Tämä salaatti kruunasi äidin "yksinäisen" illan kotosalla. Lapset lomareissulla, isäntä työmatkalla - äidillä rauhallinen ilta ihan itsekseen. Kampin marjatori on houkuttanut minua jo useampanakin iltana bussille juostessa, mutta vasta nyt ehdin pysähtymään. Lopputuloksena jättilasti marjoja ja herneitä. Siitä riitti vielä pariin seuraavaankin ateriaan.

Kastikkeeksi poimin vanhan suosikin eli sitruuna-wasabin, varsinkin kun pakkasesta löytyi yksi tonnikalapalakin salaatin seuraksi.Tiedän, tonnikalaa pitää ostaa valistuneesti. Yleensä katsonkin, että kyljessä on MSC-leima, mutta nyt täytyy myöntää Kala-auton tarjoaman houkuttaneen liikaa. Jälkitarkastuksessa huomasin, että kyseinen keltaevätonnikala kuuluu luokkaan "silmällä pidettävä" eli siinä rajoilla, kannattaako ostaa, muttei sentään uhanalainen. Menköön nyt tällä kertaa.

Sattumia toivat savumantelit. Niistä saa ihanaa purutuntumaa ja savuista suolaisuutta muuten aika makeaan salaattiin.


Mansikkasalaattia tonnikalapihvillä 

Sekoita kastike maustumaan eli 1rkl wasabia, vajaa desi sitruunamehua, suolaa ja pippuria, ruokaöljyä maun mukaan. Minä tykkään sellaisesta vähän tujummasta.

Hae salaattia (rucolaa, pikkulehtiä) ja yrtteja (minttua, persiljaa, korianteria) pihan kasvulaatikosta. Pese ne hyvin, vedä muutama kierros salaattilingossa ja kippaa lautaselle.

Leikkele joukkoon kurkunpaloja ja pilko mansikoita. Riivi halusi mukaan herneitä ja ripottele päälle savumanteleita.

Jos haluat lihaisampaa lisuketta, paahda kuivalla pannulla suola+pippuripedillä tonnikalafileen pala molemmin puolin ruskeaksi. Jos tykkäät enemmän sisältä ihan punaiseksi jäävästä niin sitten ole tosi tarkkana paahtoajan kanssa ja tarkkaile paistorajan nousua reunalla.

Nosta pihvi lautaselle salaattipedille ja valuta runsaasti kastiketta päälle. Syö heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!