Se oli sitten siinä se kesälomareissu. Pakollinen melkein
kahden viikon tauko netin käytössä muutamaa satunnaista linjayhteyttä lukuun
ottamatta on takana ja täytyy sanoa, että selvisin paremmin kuin odotin. Pieniä
vierotusoireita oli toki huomattavissa – varsinkin kun bongasin Jean
d’Ormessonin Strasbourgilaisen ravintolan seinällä poseeraamassa tai kun
faisselle de chèvre oli aivan niin hyvää kuin muistinkin kävi mielessä, miten
mukava olisi jakaa noita ajatuksia kaikkien blogilukijoidenkin kanssa.
Ranska on meille ennen kaikkea paikka tavata sukulaisia ja
ystäviä, mutta hyvänä kakkosena matkan tarkoituksesta kilpailee hyvä ruoka.
Tämäkään kerta ei tee poikkeusta. Tulipa taas tankattua juustoja ja APRIKOOSEJA
ja muitakin herkkuja. Se on jännä, miten anopin tekemät yksinkertaiset
ruokalajit voivatkin maistua niin ihanalle. Ehkä kyse on vain vaihtelusta
normikotiruokaamme, ehkä ainekset ovat jotenkin parempia tai sitten
ranskalainen ruoka vaan yksinkertaisesti on hyvää. Herkut eivät tarvitse
välttämättä edes sen kummempaa valmistusta.
Lomapaikkana tänäkin vuonna oli tuttuun tapaan Valence,
mutta lisäksi vietimme viikon verran Vercorsin upeissa vuoristomaisemissa. Matkaohjelmassa oli yhdet häät ja
leirintäaluemökkeilyä sukulaisvierailujen lisäksi. Leirintäalueella kokkailu
rajoittui lähinnä raviolien lämmittämiseen tai planchalla paistoon, joten itse
hankitut ja tehdyt ruoat painottuivat aamupalaan.
Alla siis ote aamiaisia...
(1)
Faisselle au chèvre eli
tuorettakin tuoreempi vuohenjuusto sokeriliemessä pikaiseen keitettyjen
aprikoosinpuolikkaiden kanssa on aamiaisten aatelia. Tätä on pakko saada
lomalla ainakin kerran!
(2)
Ranskalaisten aamupala painottuu
usein makeaan. Croissant, suklaapulla tai vaalea leipä voin ja hillon kera maitokahvin seurana taitaa olla se
standardiversio ranskalaisesta aamiaisesta. Me olemme suomalaisittain tottuneet
syömään jotain suolaisempaa, mutta kyllä meillekin makea kelpasi.
Mini”salamat” (éclairs) vanilja,
suklaa ja kahvi. I rest my case…
(3)
Onko kukaan nähnyt ranskalaisia
elokuvia Camping I ja Camping II ?
Me valmistauduimme lomamatkaan katsomalla molemmat koko perheen voimin. Elokuvat nähneet tunnistanevat Bencon
ainakin nimeltä. Tämä makea kaakaojuoma oli itseoikeutettu osa meidänkin
leirielämäämme. ”Juomaa ystäville… ” -Patrickin tapaan.
(4)
Ranskalainen leiriaamupala
summeerattuna. Pain au chocolat, leipää aprikoosihillolla, madeleines ja
radiosta uutiset, musiikkia tai stand-up komiikkaa. Kuvasta puuttuu
vain iso kulhollinen maitokahvia. Näillä saatiin sateinenkin päivä hyvin alkuun.
Nam. Faisselle, salamat ja aprikoosit, nam.
VastaaPoistaJust niin - nam!
PoistaEi ole tuttuja moiset elokuvat, vaikka pitäisi kyllä olla, kun camping on lähellä sydäntä :D
VastaaPoistaKannattaa katsoa ja verrata omiin leirintäaluekokemuksiin - hauskoja ja herttaisia :-)
Poista