torstai 31. heinäkuuta 2014

Kun tarpeeksi ei riitä...


Ihan kohtuullisen näköinen annos kuvassa, eikös vain ? 

Niin minustakin. Se oli se ENSIMMÄINEN lautasellinen... 

On joitakin ruokia, joiden kohdalla mikään ei tunnu riittävän. Minä söisin niin kauan, että kulhon pohja näkyy ja reunat on kaavittu puhtaiksi. Tämä salaatti on yksi niistä. Se on jonkinlainen tabbouleh, josta olen tainnut hyristä aiemminkin. Yksi lemppareistani jo ainakin 20 vuotta.


Helppo kuin mikä. 

Kaada couscous-ryynit (1/2 pkt) kulhoon ja päälle kiehuvaa vettä niin että peittyvät. Sekoita 1dl sitruunamehua, 1dl rypsiöljyä (tai viinirypäleensiemenöljyä), suolaa ja pippuria ja sekoita ryyneihin.

Silppua pieni kourallinen mintunlehtiä ja sekoita joukkoon.  Leikkaa 4 tomaattia ja 1 (puna)sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin. Leikkaa 1 paprika ja puolikas kurkku samoin. Sekoita.

Paista paketillinen pekonia paloina pannuilla ja kaada salaattiin. Lisää viimeiseksi vielä kuutioitu avokado (jollei huushollista löydy avokadonkammoajia niin kuin meillä - tänään siis avokado tarjoiltiin kulhossa erikseen sitruunalla valeltuna)


On niitä muitakin ruokia, joiden kanssa minun itsehillintäni eri riitä, kuten nyt vaikka jäätelö, tai nyhtöpossu pitaleivässä, tai varhaiskaalisalaatti Savora-kastikkeella, tai herneet, tai...


Mites te muut ? Onko teillä jotain "heikkoja kohtia"? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!