torstai 19. tammikuuta 2017
Pikanttia iltanaposteltavaa
Kaupan hyllyllä pienet vihreät chilit suorastaan huusivat päästä mukaan. Sekä isäntä että minä ojensimme kätemme niitä kohti ja kotiinhan nuo päätyivät. Kummallakin meistä oli samanlainen visio - tai ainakin melkein, Isäntä suunnitteli vuohenjuustoa ja minä tavallista tuorejuustoa. Ei meillä riidellä, eikä näistä tullut edes kinaa. Kummallakin oli oma vuokansa ja omat chilinsä. Molemmat maistuivat taivaallisilta.
Pikkuisen näpertelyä, mutta vaikeiksi näitä ei voi väittää. Lopputulos on addiktoivaa. Ei mitenkään liian vahvaa (kannattaa vähän tarkkailla, mitä chilejä ostaa), mutta ihanasti lämmittävää.
Pikantit juustochilit
Leikkaa chilit kahtia ja poista siemenet. Pistä lusikalla tuorejuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa chiliin. Nostele oliiviöljyllä silattuun uunivuokaan.
Ripottele päälle korppujauhoja ja rasta reippaasti parmesaania. Voit myös halutessasi lisätä jotain yrttiä, mutta se ei ole mitenkään pakollista. Valuta päälle vielä reilusti oliiviöljyä.
Paista uunissa vajaat n. 7 min grillivastuksen alla 200-220 asteessa. Vahdi vähäsen. Pistä uuni pois päältä ja jätä vielä pariksi minuutiksi. Nosta jäähtymään ja tarjoile haaleina.
Ensi kerralla ostetaan näitä chilejä vähintään pari pussia. Näitä olisi meinaan mennyt meillä enemmänkin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam,kyllä kelpaisi just nyt:)
VastaaPoistaMäkin voisin syödä vielä lisää :-)
PoistaNoms, oon itekin tehnyt tän tapaisia jonkin aikaa sitten, mutta vois kyllä tehdä lisää :D Niiin hyviä!
VastaaPoistaNää on kyllä ihan ylihyviä - ja niin helppoja tehdä!
PoistaOliko ne chilit padroneja?
VastaaPoistaNyt täytyy myöntää, ettei mitään hajua. Napattiin pussi hyllystä ja se ehti roskikseen ennen kuin luimme nimeä päältä... jotain sen tapaisia varmaan. Ainakaan nämä eivät olleet ollenkaan vahvoja.
PoistaMinäkin katsoin ensin, että ootko tehnyt täytettyjä padron-paprikoita :) Olivatpa chiliä tai paprikaa, ovat varmasti ihania! Nam <3
PoistaKyllä nää olivat vähän tulisempia kuin pelkästään paprikat... eli eivät liian makea vaan pikkuisen potkaisivat - ei liikaa kuitenkaan.
PoistaUsein kesällä tulee grillattua saman kaltaisia ja joskus niihin sujahtaa pekoniakin päälle. Hyviä ovat.
VastaaPoistaNämä ovat sellaista nautinnollista napostelua :-)
PoistaNom nom! Näyttää ihan älyttömän hyviltä. Lähikaupassa on vielä hyvä chilivalikoimakin joten epäilyttävästi näyttää siltä että näitä vielä syödään meillä.
VastaaPoistaps. Kallistun vuohenjuuston puolelle :)
HIh, laitan kohta kyselyn pystyyn vuohenjuusto vs. Philadelphia ;-) Makunsa kullakin. Hauskasti menee ristiin.
PoistaOi, tuota pitääkin kokeilla joskus tapasiltana!
VastaaPoistajoo, noi on pimientos de padroneja eli pieniä suippoparikoita. Aivan ihanaa, että niitä saa vihdoin Suomestakin!
VastaaPoistaNo hyvä että tuokin selvisi. Täytyy lukea pussi tarkemmin ensi kerralla. :-)
PoistaOlivat kyllä vähän vahvemman makuisia kuin paprika yleensä. Lähempänä mietoa chiliä.
Näyttää aika ihanilta! Voisin napostella ihan sellaisenaan iltapalaksi. Tuhtia syötävää, mutta niin herkullista! Mistä noita paprikoita/chilejä saa hankittua?
VastaaPoistaNo me ostimme ihan Cittarista tai Prismasta en enää muista kummassa satuttiin olemaan. Perusmarketista kuitenkin.
PoistaMua hymyilytti että teillä on ollut omat juustot ja vuoat :) Ihan järkevää, ei kaikesta tarvitse aina nahistella tai tehdä kompromisseja :) Kuulosti herkulta, molemmat!
VastaaPoistaHeh, me ollaan tässä vuosien varrella opittu, että tilaa pitää riittää molemmille. Siten on olo sopuisampaa.
Poista