tiistai 5. heinäkuuta 2016

Sadekelien lopputuloksena taas yksi lempileipä

Näillä sadekeleillä olen näköjään linnoittautunut joko keittiöön leipomaan tai sohvankulmaan lukemaan. Ei paha ollenkaan.

Kuvien kanssa on vähän niin ja näin. Ei jaksa, mutta pitäisi, joten lopputuloksena sitten häthätää aamupalalautasesta räpsittyjä otoksia. Enkä ole ollenkaan sinut tuon kamerani kanssa. Puoli vuotta, enkä vieläkään saa kuvista sellaisia kuin haluaisin. Tiedä sitten onko vika kamerassa vai kuvaajassa. Todennäköisesti siinä, etten ole ehtinyt kunnolla opettelemaan kameran toimintoja.

Olisko siinä yksi projekti lisää tämän kesäloman työlistalle? Siis sille listalle, joka tällä hetkellä on piilossa luettavien kirjojen pinon alla? Jälkeen kaappisiivouksen ja ennen terassilautojen uusimista? Viimeksimainittu taidettiin jo siirtää (taas) ensi kesään.

Vanha resepti, mut eri jauhot = taas yksi lempileipä.
Ihan parasta aamupalalla savujuuston ja mustaherukkahillon kera. Kerrankin löytyi myös aprikooseilta maistuvia aprikooseja. Yleensä ne ovat kovia kikkareita, jotka voi laittaa lähinnä vain johonkin piirakkaan.


Rukiinen versio

1 kuppi ruisjauhoja
1 kuppi spelttitäysjyväjauhoja
2kuppia vehnäjauhoja
1pss (11g) kuivahiivaa
1 kuppi kaurahiutaleita
2 rkl seesaminsiemeniä
2,5 kuppia lämmintä vettä
1rkl hunajaa
2rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat ainekset, sekoita nesteet, sekoita kaikki yhteen, Nostata kannen tai liinan alla 20min, Vaivaa pieni hetki ja laita leipävuokaan, Nostata taas 20min, ja lykkää sitten uuniin 160 asteeseen 45-55 minuutiksi.
Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa.
Tästä ei paljon leivänteko helpommaksi muutu. Siitä kiva, ettei tarvitse edellisenä iltana muistaa laittaa taikinaa tekeytymään, vaan tuoretta leipää saa suht nopeasti.

t. nimim. olen tässä viikon yrittänyt muistaa laittaa pataleivätaikinan illalla aamua varten valmiiksi.

p.s. 1 kuppi = noin 2,5dl

2 kommenttia:

  1. Oma leipä on niin hyvää,mulla juuri valmistui rukiiset ruisneliöt. Täällä tosin on tosi kuumaa sekä kosteaa,eikä ilmastointini toimi,mikä tekee leipomisesta haasteellista kun hiki valuu.Toisaalta,taikina kohoaa sekä taikinajuuri kuplii tosi nopeasti;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivän leipominen on kivaa ja lopputulos palkitsee. Ruisneliöt kuulostavat ihanalta :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!