tiistai 24. toukokuuta 2016

Katkarapupopcornit



Perjantain hyvien uutisten kunniaksi poksautettiin shamppanjapullo ja laitettiin herkkuja pöytään. Taittinger ei petä koskaan, vaikka tämä rosé-versio ilmeisesti hivenen kivistikin päätä seuraavana aamuna (enkä edes juonut kauheasti).


Aperonaposteltaviksi tehtiin pitkästä aikaa katkarapupopcornia. Olisi kiva sanoa, että niitäkin poksauteltiin, mutta eivät nämä kyllä oikeasti mitään mekkalaa kattilassa pidä. Ovatpahan vaan mukavan rapsakoita ja sisältä merellisen pehmeitä. Nimi taitaa äänen sijasta tulla enemmänkin ulkonäöllisten seikkojen perusteella ja siksi, että paneerauksesta löytyy maissia tärkkelyksen muodossa.

Makua saa vaihdeltua sekoittamalla jauhoihin erilaisia mausteita. Chili sopii oikein hyvin, mutta meiltä oli Espelette loppu. Kaveriksi sitten erilaisia kastikkeita. Ainoa muoto, jossa meidän muksuja saa katkarapuja syömään ilman mutinoita, mutta nämä katoavatkin sitten alta aikayksikön.


Katkarapupopcornit

250g katkarapuja (kypsiä ja kuorittuja)
1 kananmuna
3/4dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
suolaa, pippuria, chilijauhetta tai curryjauhetta tai jotain muuta mieleen juolahtavaa.

1/2l rypsiöljyä (tai muuta neutraali paistoon kelpaavaa öljyä)

Vatkaa kananmunan rakenne rikki lautasella ja sekoittele katkaravut siinä.
Sekoita jauhot, maissitärkkelys ja mausteet toisella lautasella ja kierittele munaiset katkaravut niissä.

Kuumenna öljy kattilassa ja friteeraa katkaravut erissä (2min per erä). Nostele katkaravut talospaperin päälle. Sekoittele joukkoon korianteria tai muuta haluamaasi yrttiä ja napostele heti kastikkeisiin dipaten.

6 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!