sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Sellerin uusi elämä ja mitäs muuta?Mihin juuriselleriä käytetään? Minulle perinteisesti tulevat mieleen lähinnä padanpohjat, keitot ja se koulussa tarjoiltu vähemmän hyvä porkkana-selleriraaste. Kyseessä on kuitenkin huiman paljon monipuolisempi herkku, jonka olen näin vanhemmiten löytänyt uudelleen viime vuosien juuresbuumin myötä.

Tällä kertaa selleristä tehtiin lisuke minuuttipihveille, eikä mikään liene helpompaa. Puolikas iso juuriselleri vain pilkottiin pieniksi kuutioiksi, kieriteltiin ja kuullotettiin oliiviöljyssä padan pohjalla ja maustettiin Provencen yrteillä (kuivatuilla tällä kertaa), suolalla ja pippurilla ja jätettiin hautumaan ihanan pehmeäksi. Aikaa kannattaa varata ja pohjalle lorauttaa pikkuisen vettä palamisen estämiseksi jos näyttää liikaa kuivuvan. Lopputuloksena on maukas ja ihanan pehmeä herkku. Se vähän rautainen raa'an sellerin maku pyöristyy ihanasti.

Mitäs muuta selleristä saa tehtyä? Joku puhui jostain selleripihveistä? Vinkkejä? 

2 kommenttia:

 1. Minä tykkään tosi paljon selleristä,sekä juuri-että varsiselleristä. Juuriselleri on ihana tietysti Waldorfin salaatissa, mutta myös esim, tässä
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/03/sitruksinen-selleri-porkkanalisake.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkun näköistä. Tuotapa pitää kokeilla kanssa tässä jossain välissä.

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!