sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Oi ihana lauantai



Rakastan lapsiani. Kaikki kolme ovat mahtavia poikia, joita en vaihtaisi pois. Se ei tarkoita sitä, etteikö viikonloppu ilman kahta vanhinta tuntuisi lomalta. Oi, sitä hiljaisuutta ja rauhaa. Kiitolliset ajatukset (ja pieni myötätunnon ailahdus) kiitävät sen kaverin vanhemmille, jotka ystävällisesti ottivat meidän mesoajamme yökylään. Kuopuskin on ollut paljon rauhallisempi, kun ei tarvitse pitää koko ajan puoliaan ja hakea isompien huomiota. Tosin tuossa jo vähän kyselikin isoveljien perään... 

Ruoanlaittokin tuntui helpommalta. Ei tarvinnut ajatella kaiken maailman ainesvierastuksia ja yökkäyksiä. Sen kun tehtiin, mitä mieli teki. Näin kevään edetessä onkin mieli tehnyt yhä useammin salaattia. Ei vielä sellaisia vihreitä ja kevyitä, vaan lämpimiä ja täyteläisiä. Tätä versiota tullaan tekemään meillä useamminkin. Tuo hyvää vaihtelua tähän, johon isäntä tykästyi jo melkein minun kyllästymiseeni saakka. 

Kyllä ruokalehtien selaaminen kannattaa. Pitkästä aikaa ehdin istahtaa sohvalle katselemaan pinoa Delicious- ja Glorian ruoka ja viini -lehtiä. Aika monessa kevät toi mukanaan pientä poltetta ja sitruksen kirpakkuutta. Tässäkin reseptissä Chili-limemarinoitu broileri yllättää piristävästi. 




Kvinoa-kanasalaatti 

4 broilerin paistisanaa (reisiä siis) luuttomina
2rkl oliiviöljyä
2rkl chipotle-kastiketta (meillä oli tällä kertaa Heinzin chipotle-valkosipulikastiketta, kun muuta ei kaupasta löytynyt) 
1 limen kuori raastettuna ja mehu 

Sekoita marinadi ja laita broileripalat marinoitumaan muutamaksi tunniki. 

200g kvinoaa
2 kypsää avokadoa
muutama lime
paketillinen beibipinaattia
kevätsipulia (tai muuta miedohkoa sipulis) 
puolikas nippu korianteria
1rkl balsamicoa
oliiviöljyä 
paketillinen kirsikkatomaatteja

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita uunipannlle. Valuta päälle oliiviöljyä, ripottele suokaa ja pippuria ja haluamaasi yrttiä. Laita uunin 30min 150 asteeseen, sammuta uuni ja anna jäähtyä jättäen tomaatit uuniin. Lopputuloksena saat ihania makeita ja samalla pikkuisen kirpakoita puolikuivia tomaatteja. 

Paahda kvinoaa hetki pannulla ja laita sitten kattilaan, Peitä vedellä ja kiehuta hiljalleen n,15min. 

Kuivaa kanapalat ja paahda niitä kuumalla grillipannulla 2min kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä ja laske sitten lämpöä ja anna kypsyä vielä viitisen minuuttia käännellen aina välillä. 

Leikkaa avokado palasiksi, pese pinaatti, sippua sipuli ja korianteri. 

Ripottele kvinoaan suolaa, pippuria ja hiukan oliiviöljyä sekä balsamiviinietikkaa ja limemehua, Maistele, että saat makusi mukaan. 

Sekoita kaikki salaatin ainekset kvinoaan ja tarjoile. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!