torstai 2. lokakuuta 2014

Dieetti eli ei, mutta ei tarvitse pelätä hyttysiä tänä yönä


Juupa juu, lapset vetelivät mac'n cheese -vuokaa tämän lisäksi, mutta äiti söi kiltisti isännän kanssa pelkkää lämmintä salaattia. Paitsi, että kävin kyllä salaa nappaamassa kaapista pienen suklaan jälkkäriksi. Pateettista ja säälittävää?

Ehkä, mutta kun tuo mokoma isäntä jaksaa vaan pitää kuntokuuriaan yllä ja tarkkailee syömistään haukan silmin, niin kaipa sitä pitää minunkin pikkuisen edes yrittää. Siis ei sitä kuntokuuria (ainakaan vielä), mutta ehkä sitä saisi edes tuon vaa'an viisarin oikealle etenemisen jotenkin pysäytettyä... tai edes hidastettua.

Tämä oli kyllä niin hyvää, että ei tullut ollenkaan mikään dieettiolo. Eikä se tietysti tällä oliiviöljymäärällä varsinaista laihdutusruokaa olekaan.


Lämmin puna-vihreä salaatti "balko" -kastikkeella

Siis tuo balko nyt oli alkuun ihan typo, mutta kuvastaa kyllä sinänsä hyvin kastiketta. Kyseessä kun on nippu basilikaa hienonnettuna yhden valkosipulinkynnen kanssa ja löysennettynä kastikkeeksi vajaalla desillä oliiviöljyä. Siinä siis se salaatin kastike.

Noin muutenkin salaatti syntyy helposti. Kesäkurpitsaa vaan siivuiksi ja pannuille oliiviöljyyn ruskistumaan. Kun ne ovat hiukan saaneet väriä niin sekaan kirsikkatomaatteja ja kansi päälle. Tomaattien kuumennuttua ja melkein poksahdettua, jaetaan seos lautasille.

Sekaan lisätään papuja purkista, maissinjyviä (tällä kertaa purkista nekin) ja päälle valutetaan tujakan valkosipulista basilikakastiketta.

Ei tarvitse pelätä hyttysiä tänä yönä - tippuvat tällä hengityksellä saletisti kanveesiin ennen kuin ehtivät pistämään. Hyvää ja hyödyllistäkin vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!