torstai 23. lokakuuta 2014

Messupäivä 1 : Ruokafokuksella


No niin, ensimmäinen messupäivä takana. Tänään keskityin pääasiassa Viini, ruoka & hyvä elämä -messuihin. Näin torstaina kun on yleensä vähemmän porukkaa ja siis helpompaa maistella herkkuja.

Tänä vuonna tuntuikin maisteltavaa olevan jotenkin enemmän kuin viime vuonna. En tiedä johtuiko se minusta ja torstain suhteellisen vähäisestä ruuhkasta, mutta jotenkin tuntui meno anteliaammalta.

Edelleenkin tosin olisi viinipuolella saanut olla enemmän myös ruokaa tarjolla. Tämä Suomen alkoholilainsäädäntö edistää näissä paikoissa vähän outoa juomakäyttäytymistä, kun viinien luokse pitää mennä nimenomaan JUOMAAN eikä maistelemaan erilaisia ruoka-viiniyhdistelmiä tai nauttimaan hyvästä ruoasta viinin kera. Tänään tosin olin autolla liikenteessä, joten jäivät viinit maistelematta ihan kokonaan. Kunhan pikaiseen kiepsautin alueen kautta.

Tässä muutama parhaiten mieleen jäänyt tuote, joista kyllä iso osa päätyi myöskin kassiin.


 1. Suklaat! Fazer maistatti maissilla maustettua tummaa suklaata sekä kardemummalla ja kahvilla maustettua tummaa suklaata. Molemmat tosi herkullisia. Lindtillä oli ihanaa pistaasisuklaata ja Leonidas maistatti kahvisuklaata. Nam,nam, nam... hyvän suklaakierroksen saa aikaiseksi :-) Italialaisiakin namuja oli tarjolla.
 2. Suomalaiset ruisnaksut. Varsinkin Ruislandian ruisnapit ovat herkullisia ja niitä tulikin tuossa naposteltua erinäisiä Sillankorvan valkosipulisen yrttijuuston kanssa.
 3. Valkosipulinmakua päätyi kassiin myös Karhunlaukan muodossa. Kyseessähän on tietysti yrtti, jolla saa maun ilman hajua. 
 4. Lisäksi messujen Italia-teeman mukaisesti oli tarjolla Parmesaania ja muita italiaisia juustoja useammassakin kohdassa, ja ilmakuivattua Parmankinkkua, ja salamia jne... Minä tosin nappasin mukaani juustojen lisäksi tulista Chorizoa, joka on pikemminkin Espanjan suunnalta. 
 5. Tulista on myös ostamani savustettu chipotle-tabasco. Sitä pistetään vielä moneen kastikkeeseen ja pataan (tai pizzan päälle!) 

Siinä ne pikaisimmat tärpit, joita kannatta pitää silmällä messuilla kierrellessä. 

Kirjamessujen puolella kävin kuuntelemassa hetken Milja Kauniston jutustelua Olavinsa seikkailuista ja niiden jatkosta (trilogian kolmatta osaa odotellessa!). Lopuksi hän totesi ranskalaisen kotikylänsä tunnelmaan pääsevän helposti myös herkuttelun kautta. Lautaselle vain Roquefort-sinihomejuustoa ja lasiin hyvää, tuhtia punaviiniä... Eipä kuulosta yhtään hullummalta kylältä. 

6 kommenttia:

 1. Uuh, karhunlaukka. Nyt sait kauhean Keski-Eurooppa-kaipuun minulle aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Saksasta olivat kuulemma nuo yrtit... ihanalta maistui.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on. Ihan tarkoituksella, että huomaat. Kävin oikein sanomassa, että sä olet Jaelin veli ;-)

   Poista
  2. Oli muuten hyvää parmesaania veljelläsi...

   Poista
  3. Minna;D Hänellähän (ja italialaisilla partnereilla) on nyt Bulevardilla uusi italialainen deli,Casa Italia.Veli ideoi sitä pari vuotta.

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!