torstai 24. marraskuuta 2016

7 minuutin kakku


Näillä keleillä sitä söisi kakkua ihan urakalla, tai ainakin minä söisin. Koko ajan tekee mieli mutustella jotain ja mielellään makeaa. Sitten, jos antaa mieliteolleen vallan, alkaa morkkis ja pahimmillaan huono olo. Varsinkin niinä päivinä jolloin ei jostain syystä ehdi edes lounaalle. Kuten nyt vaikka kolmena päivänä tällä viikolla (kuuluuko äänestäni pientä lounasvajeen aiheuttamaa ärtymystä?)

Olen kuitenkin keksinyt kakkuhimooni ratkaisun! Tai ainakin luulen niin.



Ensinnäkin: 
Kun alkaa tehdä mieli kakkua, ryhdyn toimeen iloisin mielin. Sitten kutsun paikalle pojat ja yhden tietyn heidän kaverinsa, jonka kakkuvatsa tuntuu olevan koko poikaa suurempi.
Näin saan leipomisen tyydytyksen, syön itse vain palan kakkua ja nautin poikien herkuttelun katselemista. Melkein yhtä kivaa ja tyydyttävää kuin useampi pala omaan suuhun.

Toiseksi: 
Teen kuivakakun. Kuvasta tietysti paljastuu, että sitä tuunaamalla saa ihan yhtäläillä kermavaahtoa kuin täytekakustakin, mutta juju onkin edelleen pojissa. Heidän jäljiltään ei kermavaahtoa yleensä kulhoon jää, joten minä syön kiltisti sitten pelkistettyjä kuivakakun palasia - mikäli kakusta jää jotain seuraaviin päiviin.

Itsepetosta? Kyllä kai, mutta mitä siitä, jos mieli jää hyväksi? (ja poikien suu makeaksi)

Tämä kakku oli niin superhelppokin. Kyseessä on vuosia sitten jo kiertänyt resepti, joka päätyi minulle kummitädiltäni (niin kuin muutama muukin kakkuresepti).
Nimen seitsemän minuuttia viittaa kakun tekemisen helppouteen - ainakin niissä talouksista, joista löytyy yleiskone tai sähkövatkain eli kai suurin piirtein nykyään kaikki, joissa enemmän leivotaan.

Mikään kevyt-  tai modernisoitu versio tämä ei ole, kunhan vaan hyvä peruskuivakakku. Maistuu erityisesti teekupillisen kera.


7 minuutin kakku 

4 kananmunaa
vajaat 3dl sokeria
2dl perunajauhoja
1 1/2dl venhäauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vanilliiisokeria
200g voita huoneenlämpöisen pehmeänä

Päälle kermavaahtoa ja passioncurdia (tai lemon curdia), jos siltä tuntuu.

Laitetaan uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sekoitetaan ainekset kulhossa eli vatkataan 7min.
Laitetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja kypsennetään uunissa vajaan tunnin verran. Kannattaa vähän vahtia, otin omani pois jo 50min kohdalla.

18 kommenttia:

  1. kiva yksinkertainen ohje vaikka yllätysvieraiden varalta :) pitääpä testata! kirjoittelen sitten omaan blogiini tuliko hyvä ;) http://jannahundermothersfeet.blogspot.fi/
    Kiva idea muuten tuo kuivakakun päälle kerman ja vaikka hillon laittaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - meillä aika usein "rikastetaan", kun halutaan enemmän jälkkärimäistä :-)
      Kiva, jos kokeilet. Tulen kurkistelemaan.

      Poista
  2. Tämä onkin hyvä ohje jos täytyy saada nyt heti jotain makeaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tarvitse odottaa kuin paistoaika, eikä sekään ole ylipitkä :-)

      Poista
  3. Haha, huomaan että sulla on sama tekniikka kuin mulla :) Ja kiitos, kuten ennenkin, totean sen ettei kuivakakku-reseptejä koskaan voi olla liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekniikka toimii :-) Ja olen samaa mieltä, kuivakakkureseptejä ei voi koskaan olla liikaa.

      Poista
  4. No mä jo ajattelin otsikosta, että mikäs mikrokakku täällä on! Mut just täydellinen peruskakku täältä paljastuikin! Parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIhii... menitpäs lankaan :-) Ei vaiskaan, tuo on ihan oikeasti reseptin nimi.

      Poista
  5. Olen tästä kakkuideasta joskus ennenkin lukenut, aina välillä pompahtaa pinnalle! Jäänyt kyllä vielä itseltä kokeilematta, pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on näitä säännöllisesti kiertäviä. Taitaa olla jo aika vanha ja muutamat kierrokset käynyt.

      Poista
  6. kuivakakut on kyllä niin petollisen helppoja - tuossa vasta tein ja olin ihan unohtanut kuinka äkkiä sen saa uuniin! Mutta kyllä se yksinasujalla päätyy ihan turhan helposti ihan vain tuohon omaan mahaan... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivakakut ovat ihania.
      JA kyllähän sitä yksinsasuvakin voi kutsua syöntiapua :-)

      Poista
  7. Mäkin luulin, että täällä on mikrokakkuohje! Miten hyvä ohje nopeaan tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mikrokakutkin ovat joskus hyviä (http://tatakeittioelamaa.blogspot.fi/2014/11/viela-ehtii-isanpaivakakun-mikrokakku.html). Meillä vaan ei ole ollut enää mikroa kohta pariin vuoteen...

      Poista
  8. Tee ja kuivakakku on todella hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuivakakut sopivat itse asiassa minusta usein paremmin teen kuin kahvin kanssa.

      Poista
  9. Meillä kaikki syö just sen yhden palan, minä ehkä kaksi, joten loput leivonnaiset lähetän miehen työpaikalle. Pakkaseen ne vaan unohtuisivat...kuulostaa hyvältä luottoreseptiltä, jota on helppo varioida!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, pakastin on meilläkin varsinainen hautausmaa. Parempi vaan saada menemään kerralla :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!