tiistai 29. syyskuuta 2015

Lisää lohturuokaa - possun uunikylkeä ja sen speltitto


Rapeaksi paistettu possun pinta, syksyisiä juuresten makuja täynnä oleva speltitto ja kesästä vielä lempeästi muistuttava kesäkurpitsalisuke. Siitä ei taida syksyinen sunnuntailounas paljon parantua.
Eikä muuten ollut edes vaikeaa. 

Possuohjeen bongasin Alkon Etikettilehdestä. Siinä näytti olevan muitakin varsin kokeilemisen arvoiselta vaikuttavia reseptejä. Alla, kuten meillä tehtiin. Speltittoa löytyy vaikka täältä tai täältä tai täältä. Tällä kertaa joukossa on erityisesti porkkanaa ja sipulia.

Kesäkurpitsalisuke on kaikessa yksinkertaisuudessaan pannulla kuullotettua sipulia ja kesäkurpitsapaloja maustettuna parilla valkosipulinkynnellä, suolalla,pippurilla ja sitruunankuorella... 

Possunkylki uunissa

Ota 2kg possunkylkeä. Viiltele rasvapuolelle ristikko ja hiero siihen mausteseosta, jonka olet tehnyt murskaamalla morttelissa muutama valkosipulinkynsi, 2rkl murskattuja fenkolin- ja korianterinsiemeniä, kourallisen timjaminoksia, suolaa, pippuria ja 2rkl rypsiöljyä. Hiero seos possuun ja jätä maustumaan yön yli jääkaapissa tai vähän aikaa pöydällä. Riippuen nyt vähän siitä, miten vahvaa makua haluat. 

Paista huoneenlämpöistä possupaistia ensin 20min 200 asteessa, sitten kaada pinnalle yhden sitruunan mehu ja kypsennä vielä pari tuntia 150-175 asteessa. Meidän uunimme on vähäsen ärhäkkä, joten olisi pitänyt oikeasti laittaa vain tuohon 150 asteeseen. Tuli pinta vähän turhankin tummaksi. 
Lopuksi vielä 20min uudestaan 200 asteessa. 

Kannattaa tosiaan vähän vahtia tuota pintaa ja peittää tarpeen mukaan. Minä satuin olemaan itse hiekkalaatikolla leikkimässä (pojan kanssa tietysti) loppuvaiheessa ja isäntä tietysti teki työtä käskettyä ja otti pois uunista, kun kello soi. Ei siis vahtinut erikseen, kun siitä ei ohjeissa mitään mainittu. Hyvää tämä tosin on näinkin, mutta ehkä hivenen vähemmän musta pinta maistuisi vieläkin herkullisemmalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!