keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Testaa, testaa ja jotain japaniin viittaavaa

Testaa, testaa... 

Isäntä on meidän huushollimme sushimestari ja muutenkin suuri japanilaisen ruoan ystävä. Hän on käynyt pari jotain kurssiakin. Ei siis ollut kahta kysymystäkään siitä, ottaisimmeko kokeiltavaksemme Saitaku-tuotteita, kun niitä tarjottiin. Tietysti kokeilemme!

Aikaa se vei näin kiireisenä alkukesänä, mutta hiljaa hyvä tulee. Tämä ateria oli tosi herkkua, vaikka sushit olivatkin "vääränlaisia", Ei nimittäin keritty/päästy sunnuntaina oikeaan (kala)kauppaan. Päätarkoituksena kuitenkin oli kokeilla riisiä, joten laitettiin silti toimeksi. "Excellent" sanoi toinen puoliskoni, kun kyselin kommentteja. Riisi on jo valmiiksi huuhdeltua, joten sen käyttö on normituotetta hivenen helpomaa. Lopputuloksena oli juuri sopivasti tarttuva herkku, jota sopi susheihin pyöritellä, eikä jyvääkään jäänyt myöskään kanan kaverina maistellusta. Oli se sen verran hyvän makuistakin.

Wasabi-majoneesia laitettin susheihin (ja äidin seuraavan päivän lounasleipiin). Hyvältä maistui. Tämä kokeilu oli siis varsin onnistunut. Kyselin oikein erikseen, mistä näitä tuotteita sitten saisi ostaa, ja hyvin varustelluista k-kaupoista. Täytynee siis pitää omatkin silmät auki ja vihjata tuohon naapurimarkettiinkin.


Mitäs pöyässä sitten oikein oli ? 

Kuten sanoin, olivat sushit vähintäänkin epäortodoksisia, mutta hyvin sopi kypsä nieriäkin riisin, kurkun ja wasabimajoneesin seuraksi. Tosin poikien tuomio oli aika julma, joten luulenpa meidän palaavan vähän perinteisempiin...

Riisin lisäksi, päivän herkuksi osoittautuivat kuitenkin seesamikasvikset. Kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan paiskattiin pannulle pakastevihanneksia ja lopuksi tiputettiin sekaan vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä sekä loraus seesamiöljyä (ja hitunen soijakastiketta). Ei ollenkaan hullumpaa. Hoisin-kastikkeessa uunikypsennetyt kanapalatkin katosivat vuoasta varsin nopeasti.

Eihän näillä ruokalajeilla ollut oikeasti paljon mitään tekemistä aidon japanilaisen ruoan kanssa (muuta kuin kaiketi nuo Saitaku-tuotteet), mutta tulihan puikoilla syödessä sentään jonkinlainen illuusio - ja vatsat täyttyivät.


Kiitokset Saitakulle tuotteista. Varmasti tulemme riisiä hankkimaan ihan omalla rahallakin. 

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!