maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kesälomapastaa


Tänään on kesäloman ensimmäinen virallinen päivä. Tähän mennessä huusholli on (jos mahdollista) vielä enemmän sekaisin kuin eilen illalla, mutta olen leiponut yhden leivän, saanut kotijäätelön pakkaseen, lukenut lehtiä, kuunnellut äänikirjaa ja syönyt lasten kanssa ihanan kesäistä pastaa.
Lasten -1 siis, keskimmäinen paineli kaverinsa kanssa kulmakunnalle keväällä ilmaantuneeseen sushipaikkaan. Olivat käyneet jo lauantaina jututtamassa paikan pitäjän valmiiksi. Reippaita poikia ja Yuzu -sushit olivat kuulemma herkkua...

Minä ja kaksi poikaa siis nautimme Harjun tuoremakkaroista (maineensa veroista herkkua), herneistä ja yrteistä tehdystä lomapastasta. Tuoremakkarat ovat kyllä ihania. Niistä saa lihapullia ihan vain pannulle puristamalla. Sisko osui soittamaan kesken kokkailun ja totesin minun reseptieni olevan nykyään niin nopeita, että joudun itsekin vähän juoksemaan vauhdissa pysyäkseni. Mitään kun ei tietenkään voi laittaa etukäteen valmiiksi ennen kuin pistää pullat pannulle ja pastan veteen kiehumaan...

No, ehdin ja hyvää tuli. Tässä teillekin tiedoksi, jos sattuu kiireinen lounasaika. Tämä pastakastike on valmista ennen kuin huomaattekaan.


Kesälomapasta 
(yhdelle aikuiselle, yhdelle aikuisen ruokahalun omaavalle ja yhdelle pieniruokaiselle )

Pistä pastavesi kiehumaan. Ole fiksumpi kuin minä ja hae ainekset valmiiksi ja pilko yrtit odottamaan. Laita suolattuun veteen paketin ohjeen mukainen määrä kypsymään.

2 Harjun tuoremakkaraa (tai jotain muuta vastaavaa)
kourallinen mintunlehtiä silputtuna
kourallinen persiljaa silputtuna
lusikankärjellinen Knorr nautafondihyytelöä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
iso kourallinen kirsikkatomaatteja
vajaa litra herneenpalkoja riivittyinä
fetajuustoa maun mukaan

Laita pannulle loraus oliiviöljyä kuumenemaan ja puristele makkaroiden sisus palleroiksi pannuille. Ruskista ne. Lisää puolet yrteistä, sitruunankuori ja mehu, sekä kunnon loraus vettä pannun pohjalle. Anna poreilla ja tiputa joukkoon fondi.

Lisää melkein kypsä pasta pannuun ja lisää hieman pastan keitinvettä, jos näyttää liian kuivalta. Sekoita joukkoon herneet ja puolitetut tomaatit. Kuumenna, älä enää keitä.

Jaa lautasille ja ripottele päälle vielä fetajuustoa ja loput yrteistä.

Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!