perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ehkä tähän astisista paras nyhtöpossuleipäAina vaan paranee. Viimeksi jo luulin, ettei siitä paljon paremmaksi voi mennä. Olin väärässä. Näköjään lisäämällä kaikenlaista sitä välillä onnistuu yhdistämään oikeat asiat keskenään. Toki tähän nyhtöpossuhehkutukseen vaikuttaa varmaan osaltaan se, että myös tuohon leipien väliin lisättiin kauhea määrä kaikenlaisia suosikkimakujani.

Matkalla Mikkeliin eli Heinolassa on Heilan lähiruokatori. Sieltä tarttui mukaan paitsi spelttituotteita ja matkaeväspasteijoita, myös Tannisen Chilisen Savustettua valkosipulihilloketta ja Benjamin lihatorin possunkylkeä. Kahta viimeksimainittua tuli tässä käytettyä. Benjamin possuthan ovat niitä hyvin pidettyjä ja se kaiketi näkyy myös maussa, sekä siinä, ettei padan pohja pahemmin täyttynyt nesteistä vaan liha piti kutinsa ja kokonsa.

Koska possu ostettiin sunnuntaina, piti se kokata viikolla ja lopulta sillä herkuteltiin ihan kaupan leivistä tehdyillä leivillä, kun itsetehdyillä pitaleivillä olisi mennyt ruokailu nuorison sietokykyä myöhäisemmäksi. Paahtoleipien väliin tyhjennettiin possun lisäksi kaikenlaista kaapeista löytyvää.

Paahtoleipiä, avocadoa (sitruunamehua ja suolaa), jugurttia (savuvalkosipulihilloketta ja suolaa), tuoreita ananasrenkaita, kaaliraastetta, porkkanaraastetta, fenkoliraastetta, juustolla täytettyjä pikkuchilejä + tietysti nyhtöpossua ja sen paistosipuleita. 

Nyhtöpossu itsessään on ihanan helppoa, mutta ah, niin hyvää. Pistetään vain uuniin ja kypsennetään muutama tunti 150 asteessa ja sitten lisätään mausteita (inkivääriä ja hunajaa) ja annetaan olla uunissa vielä. Toki lihaa voi halutessaan myös ruskistaa padan pohjalle ennen kuin laittaa uuniin muhimaan.

Tähän asti paras nyhtöpossu

2 punasipulia
3 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
pieni kourallinen kuivattuja aprikooseja
suolaa, pippuria
1,5kg possun kylkeä tai kassleria
Tannisen chilinen savuvalkosipulihilloketta
fenkolinsiemeniä, korianterinsiemeniä
hunajaa
inkivääriäEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!