tiistai 10. helmikuuta 2015

Juu, on siinä ainakin cashew-pähkinöitä


No, on tuossa kaikenlaista muutakin hyvää.

Meillä on kummasti alkaneet mennä iltaruoat kasvisruokien puolelle tai sitten on pääasiassa kasvista ja vähän jotain lihaa. Tänään esimerkiksi syötiin pakastekasviksia hoisinkastikkeella, riisiä ja jokaiselle pari pientä siivua ankan rintafileestä. Hyvää oli, nopeaa eikä todellakaan hinnalla pilattua. Siis ainakaan ne kasvikset. .

Kuva ei ole tältä päivältä. Tuossa toisena iltana jääkaapista löytyi paksoita ja munakoisoja. Niistä tuli oiva herkku riisin kaveriksi.

Laitettiin siis riisi kypsymään. Sitten otettiin 1 punasipuli siivuina ja 3 valkosipulinkynttä siivuttuna myöskin. Kuullotettiin vähän öljyssä ja lisättiin 1 pilkottu munakoiso. Annettiin vähän kypsyä ja lisättiin sitten paksoita pilkottuna. Prismassa oli sen verran massiiviset paksoit tällä kertaa, että käytettiin vain puolikas. Annettiin kuumeta, lisättiin ruokalusikallinen fariinisokeria, puolikas ruokalusikallinen raastettua pakastechiliä ja annettiin kuumeta sokerin sulamiseen saakka. Sitten kaadettiin sekaan roima loraus osterikastiketta, taisi olla melkein desi ja lorauteltiin limemehuakin reilulla kädellä. Maisteltiin ja nostettiin riisin kaveriksi pöytään. Päälle ripoteltiin iso kasa paahdettuja cashew-pähkinöitä. Herkuteltiin.

Variaatioita näihin peruskastikkeisiin saa vaihtelemalla kasviksia ja mausteita. Riisinkin voi keittää laittamalla vettä vain puolet ja toisen puolen kookosmaitoa. Samalla teemalla kastikkeeseen tulee kookosmaitoa kanssa, ja hoisin-kastiketta. Kasviksiksi voi laittaa porkkanoita, paksoita, paprikaa, sipulia ja valkosipulia. Vähän ripoteltiin tuolla kerralla chilijauhetta päälle ja taas maistui. Maistui vielä seuravan päivän lounaallakin.

Että sellaista kokkausta tässä vauhdikkaasta puolipaniikiksi muuttuneessa elämässä. Eilen tosin mentiin Ikean lihapullilla, mutta ainakin saatiin esikoiselle tilattua sänky. Vasta se on sinnikkäästi uudessa huoneessaan nukkunutkin 4 viikkoa telttasängyssä. Siis sellaisessa narisevassa ja kitisevässä telttasängyssä. Ilmeisesti ajatteli, että kyllästyisimme ääneen ja saisimme sängyn nopeammin aikaiseksi. Ei vaan ollut meistä kiinni. Odoteltiin toimitusta Ikeaan.

Huomenna vuorossa taas jotain superhelppoa ja nopeaa. Tekeillä samaan aikaan puupalapeli sängyn muodossa. Oliskos ideoita tuohon kokkaustarpeeseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!