perjantai 7. marraskuuta 2014

Perjantai-illan kuohuvan kaverit

Viimeisimmän Viini-lehden mukana tuli ruokaliite. Siinä oli yhdistelmä Vouvray + sienivohvelit. Oi, sitä oli ihan pakko koittaa.

Vouvray on kuulunut meillä lempparijuomiin jo vuosia ja vuosia. Se vaan on niin hyvää. Vielä pari vuotta sitten pullo Vouvrayta kustansi Alkossa alle 10 euroa, nyt sen saa mukaansa vähän alle 15 eurolla, mikä nyt ei tietysti ole mikään ihan kamala hinta sekään. Hinnan muutokseen lienevät syynä viime vuosien huonot sadot, veromuutokset ja yksinkertaisesti se, että suomalaiset ovat herkun löytäneet.

Vohvelitkin ovat hyviä ja sieniä oli taas yksi halollinen. Perjantai-illan herkuttelu oli siis selvä.

Vohveleista tuli ehkä vähän turhankin rasvaisia, vaikkakin ihanan rapeita. Ensi kerralla voisi voin määrää vähän pienentää tai öljyn.

Hyvin vohvelit tekivät kuitenkin kauppansa. Tuplasin alkuruokareseptin määrän ja kaikki katosivat ihan omalla porukalla. Sienien lisäksi meillä oli lisukkeina kaikenlaista muutakin. Savulohta, mätiä, smetanaa, sipulikuutioita ja muuta perinteistä.

Rapeat vohvelit

2 kananmunaa
2dl vettä
2dl öljyä
2tl suolaa
5dl jauhoja
4tl leivinjauhetta
200g voita sulatettuna (tai vähän vähemmän)

Vispaa munien rakenne rikki. Sekoita niihin vesi ja öljy. Lisää kuivat ainekset siivilöityinä ja lopuksi voi. Sekoita ja jätä turpoamaan 10 minuutiksi.

Paista vohveliraudalla ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!