tag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post9076359348027648136..comments2023-07-02T17:35:49.759+03:00Comments on Tätä (keittiö)elämää: Ruokalistamuutoksia III - ekologisempaa ajatteluaMinna Vuo-Chohttp://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post-71122762086155397062015-05-17T20:37:54.211+03:002015-05-17T20:37:54.211+03:00Eihän luomu olekaan ankeaa! Usein se maistuu paljo...Eihän luomu olekaan ankeaa! Usein se maistuu paljon paremmalta kuin ei-luomut vastineensa. Minä en ole ajattelussani päässyt ihan noin pitkälle vielä. Meillä syödään kyllä riisiäkin. Pitänee seurata vinkkejä, jos niitä tulee blogiisi jossain kohtaa (?)Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post-29251918011412674622015-05-17T20:36:41.754+03:002015-05-17T20:36:41.754+03:00Kuulostaa ihanalta tuo luomumarket. Ranskassakin a...Kuulostaa ihanalta tuo luomumarket. Ranskassakin aina kateellisena katselen niitä katettuja, torimaisia luomumarketteja. Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post-15237131579099983492015-05-17T20:35:51.543+03:002015-05-17T20:35:51.543+03:00Kana tuntuukin olevan tosi hankala. Jostain syystä...Kana tuntuukin olevan tosi hankala. Jostain syystä en ole viime aikoina pystynyt löytämään kokonaisina kuin sellaisia vähän yli kilon kokoisia. Kuitenkin myyjä tiesi kertoa tiskillä olleen sellaisia parikiloisiaki. Missä ne luuraavat aina silloin, kun olen paikalla?<br />Luomua melkein ostan minäkin, kun sopivaa osuu vastaan. On vaan tosi vaikea löytää aikaa todella hyvien tuotteiden löytämiseen. Pitäisi aina kiertää monta kauppaa tai ehtiä kauppahalleihin.Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post-10952160062826278742015-05-17T15:52:02.135+03:002015-05-17T15:52:02.135+03:00Itse olen oikeinkin tarkkana ekologisuuden ja eett...Itse olen oikeinkin tarkkana ekologisuuden ja eettisyyden suhteen. Olen kirjani (Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville) lukenut ja aika hyvän kokonaiskuvan ekoruokailusta saanut. Esim. papujen, linssien ja muiden kuiva-aineiden kuljetuspäästöt ovat olemattomat (verrattuna kotimaiseenkin lehmänkasvatukseen), joten hyvällä omalla tunnolla niitä kulutan. Eläintuotteita en käytä ollenkaan. Enkä riisiä tai talvitomaattejakaan osta, koska aihetuttavat suurimmat päästöt kasvikunnan tuotteista. Kasvatan osan ruuasta itse (lannoiteomavaraisesti) ja kerään villit kasvit, marjat ja sienet. Meillä melkein kaikki ruoka ostetaan luomuna. Kaikista näistä rajoituksista huolimatta en koe, että meidän ruoka olisi mitenkään yksipuolista tai ankeaa. Päinvastoin olen melkoinen herkkusuu.Paulahttps://www.blogger.com/profile/13328149325101156562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post-73523094001571540452015-05-17T14:01:21.161+03:002015-05-17T14:01:21.161+03:00Täällä monet kasvikset menevät sesongeittain joten...Täällä monet kasvikset menevät sesongeittain joten pakostakin tulee sitten käytettyä niitä silloin kun ovat sesongissa,esim. mangoa ei näy talvella vaan vasta kesällä ja selleri on täällä kesän lopussa ihan onnetonta mutta talvella ja keväällä mahtavan hyvää.Lihaa en syö,mutta ostan lähes kaikki kuivatuotteet irtomyynnistä,sen verran aina kun tarvitsee,tulee vähemmän pois heitettävää niin. Luomua ostan kun se on tarjouksessa ja luomumarketeissa on usein tarjouksia;välillä luomu voi olla jopa halvempaa kuin ei luomu. Yritän ostaa usein myös suoraan viljelijältä kasviksia maatilatorilta,silloin tietää mistä ne tulevat.Suomessa tämä' olisi kyllä varmaan suurempi haaste.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7105177789229528864.post-3011027431972895292015-05-17T10:44:07.062+03:002015-05-17T10:44:07.062+03:00Aikalailla tuollalailla meilläkin elellään. Pääpii...Aikalailla tuollalailla meilläkin elellään. Pääpiirteittäin siis seuraavaa:<br />- mahdollisimman paljon sesonkituotteita (perulaiset parsat, ei-kotimaiset potut ja mansikat, ei-eurooppalaiset omput jäävät kauppaan)<br />- tuttujen viljelijöiden tuotteita (talvellakin potut, porkkanat, sipulit ja kananmunat, kesällä tietysti enemmän)<br />- naudanliha ja lammas kahdelta tutulta tuottajalta, jälkimmäisen hankkimista pitää aina suunnitella enemmän, ylämaankarjaa saa sekä kotiin kuljetettuna että lauantaisin torilta, lähitilan possua JKL:n Sokokselta<br />- lähijärvien kalaa JKL:n Sokokselta<br />- kana on kotona haastava juttu, emme ole ostaneet lähiaikoina myyntiin tulleita "naapurikanoja" emmekä luomubroilereita. Ensinnäkään en nähnyt kokonaisia otuksia JKL:ssä ennen kuin lähdimme tänne Sveitsiin ja toisekseen haluaisin syödä pitkään kasvaneita ja ulkoilleita kanoja. <br />- luomua hintatason ja laadun mukaan. Laatu ei tukun kautta tulleissa kasviksissa ja hedelmissä ole kaupoissa tarpeeksi hyvä.<br />- ei -ton, -ton, -ton -tuotteita<br />Anonymousnoreply@blogger.com